Salvadó: «L'empresa no vol invertir a Roquetes»

El govern de la Generalitat va assegurar ahir que farà tots els possibles per evitar el tancament de Lear a Roquetes. «No escatimarem esforços per trobar una sortida i intentar que no s'hagi de produir aquest tancament que sembla una llosa damunt nostre», va assegurar el conseller de Medi Ambient després de la reunió del Consell de Govern. El tancament de Lear va centrar la reunió que també va mantenir ahir el consell de direcció de l'administració territorial. «El govern està sense matisos al costat del comitè d'empresa i dels treballadors, el tancament de Lear està sobre la taula de les màximes institucions del govern i rep una priorització absoluta», va assenyalar el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. Amb tot, Salvadó va explicar que el govern fa temps que ofereix ajudes a Lear perquè emprengui a Roquetes un canvi com el que va fer a Valls. «Si l'empresa no vol invertir, el govern no la pot ajudar», va dir el delegat del govern a l'Ebre, que va advertir que l'administració serà molt exigent amb Lear en la tramitació de l'ERO. «Si en la primera trinxera es perd, en la segona trinxera serem al màxim d'exigents amb l'empresa», va dir Salvadó, que va admetre que la multinacional sí que ha acceptat les ajudes del govern per potenciar la planta de Valls.

Pel que fa al pla d'industrialització de les Terres de l'Ebre que reclamen els sindicats, el delegat del govern va destacar que la Generalitat ha desenvolupat una política intensiva per captar inversions industrials alternatives i general sòl competitiu per a activitats econòmiques. En aquest sentit, es va referir a les negociacions amb el grup extremeny Gallardo, que vol obrir una foneria al polígon Catalunya Sud. Salvadó també va dir que s'acceleraran les inversions del govern que facin les Terres de l'Ebre més competitives.

Reunió amb Serna dijous

Els alcaldes de Tortosa i Roquetes es reuniran dijous a la tarda amb la consellera de Treball, Mar Serna. Els alcaldes ja es van reunir ahir a Tortosa amb el secretari d'Indústria, Antoni Soy, que traslladarà la gravetat de la situació al Ministeri d'Indústria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona