El sector confia que aquest hivern pot ser semblant a la temporada passada, tot i la crisi

La preocupació està més centrada en el clima que en el context econòmic

Les estacions d'esquí afronten la nova temporada amb optimisme, tot i que amb la mirada fixada en el clima, un factor que en condiciona el balanç final. Quant al nombre d'esquiadors, es considera que aquest pot ser similar al que hi va haver l'hivern passat, si el temps també és favorable.

Quant a la neu artificial, el fet que cada cop n'hi hagi més canons garanteix que n'hi haurà el gruix necessari per practicar l'esquí, tot i que s'ha de tenir en compte també que calen unes determinades condicions climàtiques per fer aquesta neu, segons s'indica des del sector. Tot i això, la neu artificial garanteix en gran manera que n'hi haurà prou gruix per poder rebre els milers d'esquiadors que a partir del final del mes vinent i començament de desembre es desplaçaran com cada de cada any a les estacions d'esquí de les comarques gironines.

El representant per a les estacions gironines de l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya (ACEM) al patronat, Albert Solà, destaca que l'estiu passat hi ha hagut un creixement de visitants a les estacions que han fet activitats. «Hi ha hagut molt de moviment i s'espera que a l'hivern també sigui així», manté Solà.

Més visitants a l'estiu

Aquest estiu, però, la Vall de Núria no sols no ha notat la crisi sinó que ha registrat un 12,3% més de visitants entre l'1 de maig i el 13 de setembre en relació amb el mateix període de l'any passat, segons informen els responsables de l'estació. El cremallera, concretament, ha tingut 164.877 usuaris, mentre que del maig al setembre del 2008 n'hi va haver 144.608. A la Vall de Núria també han notat un «augment considerable» de clients que han decidit practicar les diferents propostes que ofereix l'estació, segons informen.

De la seva banda, Vallter va acabar l'estiu amb un increment del 45% de visitants, amb els tubbies (tobogans de muntanya per baixar lliscant amb pneumàtics) com una de les propostes de més èxit.

A la Molina, qualifiquen l'estiu passat d'excel·lent, amb un increment del 40% de visitants amb relació al 2008. Les principals activitats que hi van fer van ser el by park, el telecabina i el tubbing.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona