Economia

Agents turístics estrangers, de visita a Gandsa

La comarca posa en relleu la seua garnatxa blanca davant els experts

Una quinzena de periodistes internacionals i operadors turístics vinguts d'Europa i els Estats Units han participat, aquest cap de setmana, en els cinc viatges de familiarització organitzats per descobrir les dotze DO catalanes del vi. Una d'aquestes, la de la Terra Alta, que els últims anys ha agafat embranzida en l'enoturisme.

L'expedició ha visitat, entre divendres i diumenge, Gandesa i Vilalba dels Arcs. D'aquesta manera, han pogut conèixer de primera mà l'oferta d'aquesta comarca, encara desconeguda per a molts turistes i empresaris del sector. “Ja havia tastat vins de la Terra Alta en un restaurant de Tarragona i em van entusiasmar”, explica Shannon Essa, operadora turística nord-americana de l'empresa GrapeHop Tours. Segons assenyala, el vi de garnatxa blanca, la varietat més representativa de la comarca, “és fantàstic”. “He vingut per saber-ne més. Volem aprendre sobre noves varietats i sobre processos de producció tradicionals. Fer-ho sobre el territori i assaborir les activitats complementàries que s'hi ofereixen”, clou. La jove empresa gandesana Vi Origen ha estat una de les empreses del territori que ha acollit els empresaris turístics. “Crec que els operadors turístics han quedat contents amb la proposta que els hem fet. Esperem que la incloguen en la seua oferta”, explica Jordi Navarro, soci fundador de Vi Origen.

El vi, una eina per diversificar el turisme

Aquesta acció de promoció, impulsada per l'Agència Catalana de Turisme, s'emmarca dins els actes de l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i a la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016. Es fixa l'objectiu de treballar per millorar la notorietat de Catalunya com a destinació associada a l'experiència enoturística, un producte d'alt valor afegit que contribueix a desestacionalitzar el turisme i descentralitzar-lo. La majoria de participants feia dies que ja eren a Catalunya per participar en el Congrés Internacional d'Enoturisme, una de les trobades anuals més importants d'enoturisme, que es va fer a Sant Esteve Sesrovires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]