Economia

La Generalitat admet que les 18 rutes cancel·lades per Ryanair són una “amenaça” per a Girona

El director general de Transports i Mobilitat afirma que Ryanair no ha volgut negociar

Ricard Font matisa que el govern no es nega a pagar la suma que va acordar l'anterior govern tripartit però ha apuntat que abans cal conèixer el pressupost

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha admès que la cancel·lació de 18 rutes per part de Ryanair a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar suposen una “amenaça greu” per a la capacitat de l'aeroport de Girona.

En declaracions a ComRàdio, Font ha explicat que Ryanair no ha volgut negociar i que divendres passat va enviar un fax a la Generalitat advertint que si no es concretava una suma dinerària respondria a través de la premsa.

En aquest sentit, Font ha remarcat que “amb el govern no es parla així” i ha sostingut que si la Generalitat està parlant amb empreses catalanes per fer front a obligacions concretes, no donarà prioritat a una empresa irlandesa.

Ha matisat que el govern no es nega a pagar la suma que va acordar l'anterior govern tripartit --xifrada en 7,5 milions d'euros--, però ha apuntat que abans cal conèixer el pressupost que es tindrà per a aeroports i negociar en funció.

Preguntat per la possibilitat que la Generalitat assumeixi també la gestió de la infraestructures de Rodalies i Regionals, ha explicat que és una qüestió de negociació política i de gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.