El dia més blaugrana a Perpinyà

Joan Laporta va refermar el compromís del club amb la Catalunya Nord en el dia d'ahir

Aprofitant que el Futbol Club Barcelona organitzava una junta directiva a Perpinyà, el president de l'entitat va ser rebut al so de l'himne culer per nens dels centres d'ensenyament en català, l'escola pública Arrels, el centre d'ensenyament secundari Comte Guifré i La Bressola amb la qual s'ha renovat un conveni ja existent. Una de les principals atraccions per a aquests alumnes van ser les copes del triplet amb les quals tots volien una foto. Més tard va seguir un torn de preguntes, la primera feia referència als principals rivals que podrien impedir al Barça tornar a aconseguir aquestes copes afegint a la llista l'Alcorcón i Joan Laporta va demanar respecte per a tots els rivals. També se li va demanar pel seu possible futur polític, en aquest cas va respondre que actualment el que el té més ocupat és la presidència del Barça, vol acabar bé el mandat i organitzar unes eleccions modèliques.

Simbòlicament, Joan Laporta va inaugurar els locals de la Penya Barcelonista de Perpinyà, també va firmar el llibre d'or d'aquesta penya. Com a anècdota quedarà que el president va escriure el nom de la capital nord-catalana en francès (Perpignan) i quan Jaume Roure, membre de l'Ajuntament, li ho va fer veure va esborrar-lo i va substituir aquesta paraula per un cor abans d'escriure Perpinyà, en català.

Tot seguit, la comitiva, amb les copes del triplet aconseguit la temporada passada, es va desplaçar fins al centre de Perpinyà, més exactament al Palau Pams, lloc on Laporta va poder saludar el nou batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol amb qui hi va haver intercanvi de regals. Tampoc van faltar representants dels principals clubs esportius nord-catalans com ara els actuals campions de França de rugbi de XV, la USAP; l'únic club no britànic de la Super League de rugbi de XIII, els Dragons Catalans, i el Districte de Futbol de Perpinyà.

Molta gent es va voler acostar al president, alguns per obtenir-ne una firma i altres una foto, però també alguns tenien peticions ben precises, com ara que la llengua francesa sigui present en el web del club, ja que actualment no hi és (hi ha el català, el castellà, l'anglès, el xinès i el japonès). De manera immediata va transferir aquesta petició al director general, Joan Olivé. Ja veurem quan serà efectiu aquest canvi.


Alguns aficionats van demanar que el lloc web del club tingui també una versió en francès


Va inaugurar el local de la Penya Barcelonista de Perpinyà i va signar el seu llibre d'or



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.