Pep Guardiola

Entrenador del Barça

Guardiola: «El fet de no defallir, de creure-hi, ens ha donat la victòria»

«No han dominat, però ens han creat problemes perquè nosaltres no estàvem llestos»
«Té mèrit jugar 10 contra 11 contra el Madrid i evitar que et generin ocasions»

Tres de tres. Per tercer cop des que és tècnic del primer equip blaugrana, Pep Guardiola s'enfrontava al Madrid, i per tercer cop va sortir vencedor del duel. I això que el tècnic català va admetre que va tocar patir en alguns moments, tot i que mai perquè el Madrid dominés el joc, sinó per errades pròpies. Mirant a la pissarra tàctica, didàctic com sempre, Guardiola va deixar clar: «Ens hem trobat amb un molt bon equip al davant. En la primera part no hem estat del tot fins, i ells ens agafaven molt entre línies. No és que ells tinguessin joc, no és que ens dominessin, és que nosaltres no estàvem llestos per si perdíem la pilota i cedíem espais a homes tan perillosos com Kaká o Cristiano.» Per millorar-ho, Guardiola va ajustar peces al descans i, com a conseqüència, en la segona part van millorar. «Hem millorat i hem pogut fer el gol. No sé què hauria passat si no haguessin expulsat el Sergio Busquets, però hem volgut seguir jugant igual, sense renunciar al joc. Hem posat l'Andrés més per dins, per seguir tenint joc, amb el Leo Messi obrint el camp per l'esquerra. Això ens ha donat joc per mantenir el resultat i aconseguir la victòria», va afirmar.

El tècnic català, però, va voler deixar clar un i altre cop que no havia vist un Madrid que dominés el joc: «Ells no ens han dominat, però ens han creat problemes perquè nosaltres no estàvem preparats en alguns moments. El Madrid té un senyor equip, és normal que et pugui generar problemes i crear ocasions de gol. Estem parlant de l'equip que més inversió ha fet aquesta temporada, amb grans jugadors, no de qualsevol rival. Té molt mèrit jugar deu contra onze contra el Madrid i evitar que et generin moltes ocasions». Ara, entre les raons per explicar el triomf, Guardiola va admetre que no tot era tàctic. Que el cor també va tenir-hi la seva part: «El fet de no defallir, de creure-hi, ens ha donat la victòria.»

Quan li van preguntar sobre els jugadors, Guardiola va parlar de Puyol, de qui va dir: «Està impecable, sembla que tingui vint anys. No sé quant aguantarà així, però com tota la línia defensiva està fantàstic. Està jugant una gran temporada.» Sobre Víctor Valdès va dir: «Sempre està bé. Mentalment és molt fort, molt constant, i en els partits importants mai falla.» Per a Ibrahimovic i Messi també va tenir paraules d'elogi ja que era el primer partit que jugaven després d'una lesió. Sobre l'expulsió de Busquets, va comentar que «li pot passar, a un jugador veterà, són coses que passen».

A l'hora de valorar el triomf, Guardiola va comentar: «Ells eren davant, i ara hi som nosaltres. Però queda molt. Ara, era important evitar que aconseguissin un avantatge de quatre punts. Contra l'Inter ja vam recuperar l'esperit de la temporada passada, i l'hem mantingut contra el Madrid.» I és que el tècnic de Santpedor va recordar: «Només hem guanyat un partit, ja veurem si som campions. La prova de dimecres al camp del Xerez, per exemple, sí que és bona per saber si serem campions. Des que sóc professional, sempre m'ha costat guanyar el Madrid. Especialment quan nosaltres som molt favorits.» Com va passar ahir.


EL PARTIT


VALOR



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.