El protagonista

Zlatan Ibrahimovic

Ibra desenfunda el primer

Tan imprevisibles són les decisions de Guardiola i tan hermètica la manera amb què prepara els partits amb els seus col·laboradors, que pocs esperaven que Messi entrés en l'equip titular i que fos Ibrahimovic qui quedés a la banqueta d'entrada. El tècnic, però, continuava tenint el suec al cap. El va fer entrar en el minut 50, i només en va tardar cinc a marcar. Alves, que fins a aquell moment havia fet un partit força fosc i havia llançat un parell de centrades horroroses des de la seva banda, va connectar aquest cop un enviament precís que Ibra va recollir amb un xut potent, imparable per a Casillas. Era el primer clàssic del suec amb el Barça i, tot i haver-lo començat a la banqueta, el va acabar confirmant com aquest 9 de referència que el Barça necessita, com a relleu digne i fins i tot millorat d'Eto'o. A Milà, la premsa solia acusar-lo de falta de determinació en les cites importants. Un argument que justificaven al·ludint als mals resultats de l'Inter en la Champions i als problemes que el suec tenia per brillar en les competicions europees. Però al Barça està desmuntant aquesta teoria. En el començament de la lliga va resoldre diverses situacions complicades amb els seus gols –ja n'ha fet vuit en el torneig estatal, només un menys que David Villa (València), el pitxitxi–, i també n'ha marcat un en la Champions. Un total de nou gols, una quantitat gens menyspreable per a un davanter que debutava en la lliga espanyola i que només fa tres mesos que competeix de blaugrana.

Al gol d'Ibra, doncs, se li poden trobar valors de tot tipus. El de tres punts que retornen el Barça al lideratge de la lliga i que li permeten marcar distàncies respecte al gran rival. El d'un resultat positiu que donarà la volta al món. I en l'àmbit personal, el d'uns minuts que donen per tancat el període de convalescència del suec. Ja fa dies que unes molèsties als isquiotibials aparentment inofensives no el deixaven jugar ni entrenar-se al cent per cent. Amb el gol d'ahir i amb la celebració efusiva que va dedicar a la graderia, però, deixa enrere unes setmanes força complicades i sembla que ja està a punt per afrontar un final d'any decisiu, rubricat amb el mundial de clubs. Un torneig que Ibra no ha disputat mai.

El clàssic també va deixar clar que, quan tots els jugadors estiguin disponibles, és difícil trobar una davantera millor que la que integren Iniesta, Ibra i Messi. El suec, de fet, va ocupar el lloc d'Henry, i el canvi va comportar una millora immediata. El francès va tornar a estar molt desafortunat, imprecís, lent i poc atent, i Pepe el va deixar en evidència quan el va guanyar amb velocitat en una pilota llarga en què el blaugrana tenia cert avantatge. Amb Iniesta a l'esquerra i Ibra al centre, en canvi, el Barça només perd un pèl de profunditat i guanya moltes altres coses. El suec té velocitat, joc aeri, rematada, corpulència i instint per guanyar l'esquena al rival, com va fer ahir en la jugada del gol.


Es va estrenar en el seu primer clàssic engaltant una bona centrada d'Alves, i ja ha marcat nou gols


El suec va començar de suplent, però Pep el va utilitzar com a revulsiu i va marcar al cap de cinc minuts

Intervencions:
27
Passades de mèrit bones:
0
Fores de joc:
1
Pilotes recuperades:
3
Pilotes perdudes:
4
Faltes comeses:
3
Faltes rebudes:
2
Xuts entre els tres pals:
1
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech. La Transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.