Els jugadors de l'Atlante veuen la semifinal com el millor aparador

Solari, exjugador del Madrid, convida els seus companys a passar-ho bé

El tècnic mexicà diu que no canviaran la seva manera de jugar de toc

4a
PARTICIPACIÓ
de Solari en un mundial de clubs. L'ha jugat un cop amb el River i dos amb el Madrid.

Un nom per sobre de tots destaca entre els integrants de la plantilla de l'Atlante, el del veterà migcampista de 33 anys Santiago Solari. L'argentí, format en les categories inferiors del River Plate, s'ha mostrat en les hores prèvies a la semifinal admirador del futbol del Barça. Ha reconegut que és l'equip del món que millor futbol practica, però a la vegada ha recordat el seu passat. «Sóc del Real Madrid i això és una motivació més per guanyar el Barça», deia el futbolista, que va jugar durant cinc anys al Madrid, després d'haver arribat al futbol estatal des de l'Argentina l'any 1999 per jugar a l'Atlético. Solari esgota a l'Atlante els últims anys com a futbolista després d'haver jugat també a Itàlia amb l'Inter de Milà i al seu país vestint la samarreta del San Lorenzo i té l'experiència d'haver disputat les competicions internacionals més importants. «Jo ja he dit als meus companys que el que han de fer és gaudir d'aquesta oportunitat de jugar un mundial de clubs i de poder enfrontar-nos amb el Barça», diu Solari des de l'experiència de qui ja ha estat guanyador d'aquest trofeu vestint la samarreta del Madrid. Va ser el 2002, quan es disputava a Tòquio només entre el campió d'Europa i el de l'Amèrica del Sud. Els blancs es van imposar a l'Olimpia d'Asunción (2-0) i Solari va disputar els últims quatre minuts del partit, com a substitut de Zidane.

Solari –que també va jugar la competició amb el River Plate– creu que aquí han vingut a gaudir. Un altre dels jugadors destacats de l'Atlante, el lateral esquerre, Daniel Arreola, no ho dóna tot per perdut i convida els seus companys a ser descarats. «Sabem que juguem contra el millor equip del món, però dins del terreny de joc no veig per què no li podem perdre el respecte. Jugar un cara a cara. Podem perdre, però també podem aconseguir la gran sorpresa del torneig.» Més que una sorpresa consideraria guanyar el Barcelona el tècnic de l'Atlante, José Guadalupe Cruz. «Nosaltres hem vingut a aconseguir un resultat il·lògic», explicava hores abans del partit un entrenador que li agrada que el seu equip jugui la pilota i que no pensa canviar el seu estil: «Nosaltres marquem en zona, mai a l'home, i ataquem per les bandes. No canviarem la nostra manera de jugar, perquè no ho faríem bé.» I era molt clar quan parlava del principal objectiu de l'Atlante avui. «Volem mostrar al món el nivell del futbol mexicà, que és molt bo.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.