EL PROTAGONISTA

LEO MESSI

I Messi amb un minut en va tenir prou

El partit s'havia complicat per al Barça. La situació no era dramàtica, perquè Sergio Busquets havia empatat el partit contra l'Atlante i els mexicans començaven a notar el gran esforç fet en la primera part i gairebé s'esperaven al seu camp a la recerca d'algun contraatac salvador. Els blaugrana, però, tampoc havien tingut gaires ocasions de gol per pensar que seria fàcil desnivellar el resultat. Guardiola, però, en el minut 53 va veure clar que era el moment idoni per posar Messi al camp, malgrat que la seva intenció inicial era reservar-lo per a la final contra l'Estudiantes. L'argentí, que ja s'havia perdut el derbi contra l'Espanyol, havia treballat de valent a la platja privada del majestuós hotel on està instal·lat l'equip a Abu Dhabi per poder ajudar els seus companys per si les coses es torçaven. I ho va fer.

Amb prou feines feia un minut que havia entrat al terreny de joc quan va rebre una assistència màgica d'Ibrahimovic que el va deixar ben situat davant l'àrea rival, on va entrar ràpidament per evitar que els defenses l'atrapessin, va driblar Vilar i va aconseguir el 2 a 1 a favor del Barça. Decisiu com sempre, Messi volia deixar la seva empremta de Pilota d'Or també en les semifinals del mundial de clubs de la FIFA. La connexió que manté amb el suec va tornar a donar els seus fruits. Com molt bé va explicar Guardiola, l'esperit competitiu de l'argentí no té límits i ahir, un cop més, es va erigir en l'home clau per decidir el partit.

Al marge que amb el seu gol avançava el seu equip, també va ser important perquè a partir d'aquell moment l'Atlante va abaixar els braços. Si ja li costava déu i ajut crear perill a la porteria de Valdés i aguantar els atacs dels de Pep Guardiola, amb Messi al camp els esforços que havien de fer en defensa es multiplicarien. L'entrenador de l'Atlante, José Guadalupe Cruz va reconèixer després del partit que quan va veure que el seu homòleg al Barça feia entrar Messi gairebé va donar la semifinal per perduda. «El Barça ja és el millor equip del món sense Messi, però amb ell té una altre dimensió, és d'una altra galàxia», va afirmar. I per exemplificar-ho va recordar l'ovació que el públic de l'estadi va dedicar-li quan va entrar al camp. Tothom té ganes de veure les genialitats de l'escollit millor futbolista del món segons la revista France Football i en breu segons els entrenadors i els capitans de les seleccions mundials quan rebi el FIFA World Player. «Estic molt content per com m'ha rebut la gent», va comentar Messi, que va reconèixer que al final del partit va sentir una mica de dolor al turmell, però que no pateix: «Estic bé i encara queden dies per recuperar-me.» I és que per res del món vol perdre's l'oportunitat de fer història intentant guanyar la final de dissabte contra l'Estudiantes. La consecució del mundial de clubs permetria al Barça que ell lidera sobre el camp i Guardiola des de la banqueta assolir el sisè títol del 2009, una gesta mai feta per cap altre equip. «Depèn de nosaltres entrar en la història», assegura convençut del paper de favorit dels blaugrana.

Inspirat de cara al gol

En aquest 2009, la relació de Messi amb el gol ha estat molt estreta. Ell mai s'ha considerat un golejador, però les xifres el desmenteixen. Aquesta temporada ja ha marcat quinze gols, dividits de la següent manera: nou en la lliga –en què només és superat per Ibrahimovic–, dos en la lliga de campions, un en la copa del Rei, dos en la supercopa d'Espanya i un altre en el mundialet de clubs. A més, és juntament amb Luis Suárez, el jugador uruguaià de l'Ajax que segueix el Barça, el màxim golejador mundial aquest any 2009 amb 37 gols.


«El Barça ja és el millor sense Messi, però amb ell té una altra dimensió», diu el tècnic de l'Atlante


Messi va marcar ahir el seu quinzè gol de la temporada. Des del gener ja n'ha fet un total de 37 amb el Barça, els mateixos que Luis Suárez, de l'Ajax

MESSI
Intervencions:
33
Passades de mèrit bones:
1
Passades de mèrit dolentes:
1
Pilotes recuperades:
2
Pilotes perdudes:
3
Faltes comeses:
0
Faltes rebudes:
2
Xuts entre els tres pals:
1
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech (La transmissió d'en Puyal, Catalunya Ràdio)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.