«Stop» a Foster

L'Ajuntament va aprovar inicialment el projecte de requalificació del Mini

La junta es mostra satisfeta perquè el club guanya molt en patrimoni

Els guanys de 75 milions, però, són menors als que s'havien previst

Bones notícies van arribar ahir per a la junta directiva del Barça des de la plaça Sant Jaume. La comissió d'Urbanisme, Infraestructures i Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU, en contra del PP i IC-EUiA i l'abstenció d'ERC, la modificació del Pla General Metropolità que permetrà la reforma de l'àrea del Miniestadi i de l'entorn del Camp Nou, i que hauria d'acabar significant el desenvolupament del projecte de l'actual junta de construcció d'un nou Palau i la remodelació del Camp Nou segons el faraònic projecte de Norman Foster. En cap cas, però, l'actual directiva podrà anar endavant amb el seu projecte, ja que segons va explicar ahir el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García Bragado, l'aprovació definitiva de la modificació no arribarà fins a unes dates que aniran entre el mes de novembre d'aquest any i el gener del següent. Allargar tant aquesta modificació podria haver estat una tàctica de l'Ajuntament pensant que aquesta primavera hi ha eleccions a la presidència del Barcelona, donant l'oportunitat d'aquesta manera al fet que la junta directiva nova sortida de les urnes decideixi l'anul·lació del pla si no hi està d'acord. Fet que pot ser possible gràcies a una clàusula existent en l'acord entre les dues parts.

L'aprovació d'ahir va ser molt ben rebuda per la junta directiva blaugrana, ja que considera que d'aquesta manera el club ha multiplicat ostensiblement el seu patrimoni, ja que es transformaran uns terrenys d'ús esportiu en edificables. L'operació, però, no li ha sortit, a la junta directiva, com esperava, els números no són els que tenien previstos i la remodelació del Camp Nou segons el projecte de Foster sembla que està tocat de mort. Segons el pla de viabilitat que s'ha fet des de l'Ajuntament de Barcelona, el Barça acabarà tenint uns 75 milions d'euros de beneficis, molts menys dels que es necessiten per desenvolupar el projecte de l'actual junta directiva. Segons l'Ajuntament de la ciutat, els ingressos que obtindrà el Barcelona amb la promoció d'habitatges i l'hotel previst serà de 139 milions d'euros, als quals s'han de restar 64 milions per la despesa que tindrà la urbanització dels terrenys i la compensació per pèrdua d'equipaments esportius que el club ha hagut de fer amb la compra de terrenys a Montcada i Reixach i al barri de Gràcia, que ha estat fixada en 30 milions d'euros. Amb aquests números, els beneficis serien de 75 milions d'euros, que seria el que costaria la construcció d'un nou Palau i de l'hotel que està en el projecte. És a dir, que no quedarien diners per portar a terme la remodelació del Camp Nou i molt menys la que es volia fer segons el projecte de Foster, que preveia un cost de 250 milions d'euros, segons es va explicar quan va ser presentat.

Per reconduir la situació, segons va insinuar ahir el vicepresident econòmic, Joan Boix, el Barça podria actuar com a promotor i constructor. Boix creu que «la remodelació és una perla per als següents mandats. S'ha d'aprofitar quan hi hagi la revifalla de la construcció i el sector immobiliari». I va aclarir que no hi ha cap termini per començar a desenvolupar aquesta modificació. «El club ha de tancar l'acord quan li vagi bé per termes de mercat», va dir Boix, i el director general corporatiu, Joan Oliver, deia que «ningú esperi veure el Mini a terra fins d'aquí uns quants anys». De fet, el pacte entre el Barcelona i l'Ajuntament inclou un pla d'etapes per fer tota aquesta transformació en tretze anys. Massa temps si tenim en compte que la remodelació del Camp Nou comença a ser necessària.

Així que, tenint en compte l'actual situació econòmica i els números sorgits d'aquesta operació, sembla segur que Norman Foster s'haurà d'acomiadar de treballar al Camp Nou, pensament aquest que tenen gairebé tots els socis que han anunciat que es presentaran a les eleccions a la presidència. I apareix una pregunta, d'on sortiran els diners per remodelar l'estadi si no es vol esperar gaire temps a començar-la?


S'ha de variar el pla per poder remodelar el Camp Nou, cosa que no podrà fer l'arquitecte anglès


Amb els diners que s'obtindran de l'operació només hi ha per construir el nou Palau i l'hotel



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.