Per sempre Messi

Leo tanca la porta a qualsevol possibilitat de deixar algun dia Can Barça

Prefereix no vaticinar res del que pot passar dissabte al Bernabéu

I, pel que fa a l'Inter, avisa del perill de Milito i de l'exblaugrana Eto'o

Ha guanyat 100 dels 136 partits de lliga, una altra dada estratosfèrica que marca «l'era Messi»
«Si jugaré algun dia en el ‘calcio'? El meu desig i pensament és no moure'm mai de Can Barça», va dir

Leo Messi, el tresor més preuat del barcelonisme, va tornar a declarar amor etern al Barça, per si calia. En una entrevista als italians de la Gazzetta dello Sport, el futbolista argentí va respondre lacònicament a la pregunta sobre si algun dia jugaria en un equip del futbol italià: «No vull moure'm d'aquí. El meu pensament i el meu desig és jugar sempre al Barça.»

El talent més determinant del futbol en molts anys continua vivint amb la màxima naturalitat possible el terratrèmol que genera després de cada fita com la de dimarts. Tothom en parla, del geni humil que no deixa d'enlluernar. Però ell, per norma, quan sent els elogis es remet al col·lectiu, a la fortuna que té de tenir els companys que li han tocat al Barça.

«Si jo no hagués guanyat la Pilota d'Or, l'hauria donada a qualsevol dels jugadors del Barça de la temporada passada. L'any que vam fer va ser impressionant», va dir en un altre exercici de senzillesa.

El davanter del Barça es va referir, també, a altres jugadors que destaquen en el panorama internacional. I no li va importar assenyalar el seu gran rival pel trofeu de la Bota d'Or, l'anglès Wayne Rooney: «Ara mateix és el que més destaca sobre la resta, tant al Manchester com en la seva selecció.»

En clau europea, i veient la imminència del duel contra l'Inter de Milà, l'argentí va subratllar la perillositat dels dos ariets del conjunt italià: «Diego Milito està una altra vegada lluitant per ser pitxitxi, com fa sempre. Està fent una temporada impressionant. I Samuel, si bé li està costant adaptar-se a un futbol tan diferent com és el que es juga a Itàlia, sempre és un jugador perillós.»

Leo va lloar el seu entrenador, Pep Guardiola, artífex d'haver-lo portat a la plenitud del seu joc: «Ja com a jugador veia bé el futbol i ara, des de fora, el veu igual de bé o millor.» «El contacte proper amb els jugadors –va apuntar com una de les virtuts de Pep– per a nosaltres és molt bo.»

L'era de Messi s'exhibeix en tota la seva extensió quan s'explica que dels 136 partits que ha jugat en la lliga n'ha guanyat 100. Una dada irrefutable del geni de Rosario.

Mentre en el món del futbol ressonen encara els seus quatre gols en el partit contra l'Arsenal, Messi, l'objecte del desig de qualsevol gran club d'Europa, promet fidelitat al Barça. Per sempre, Leo.

Diego Maradona: «Leo va pel camí de ser el millor de tots els temps»

El seleccionador argentí, Diego Maradona, va formular la declaració més elogiosa envers el seu deixeble en l'equip argentí, Leo Messi: «Si Leo és el millor de la història és una cosa que s'haurà de valorar quan acabi la seva carrera. Però va pel camí correcte per convertir-se en el millor de tots els temps. Està en un nivell molt selecte. Jo seria molt feliç si Leo guanya el mundial i es converteix en el millor de la història», va assegurar l'exjugador del Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.