Amb aquesta, ja són 25 copes del Barça

25 anys després de reviure l'última final, el Barça va deixar clar qui és el veritable rei de la competició. El primer títol de Pep Guardiola com a entrenador és la 25è copa del Rei que guanya el Barça. La primera d'aquesta dècada i un títol que li permet agafar avantatge respecte de l'Athletic. I és que el conjunt bilbaí, amb 23 títols, estava convençut que igualaria al Barça. De fet, els bilbaïns consideren que anaven a València amb els mateixos títols que el club blaugrana. El motiu, la primera edició del torneig (1902), que la va guanyar un Biscaia –així consta en l'historial del torneig– que és l'embrió d'on va sortir l'actual equip bilbaí.

40 anys després.

De fet, la superioritat blaugrana va ser tan manifesta que cal rememorar molt en l'hemeroteca per trobar una victòria tan còmode dels blaugrana. Històricament, el Barça estava acostumat a patir per aixecar la copa. De les últimes deu finals, cinc les ha guanyat per la mínima. De les 25 copes que ha guanyat el Barça, la d'ahir és la segona victòria més àmplia dels blaugrana. Es va estar a punt d'assolir el mateix resultat de la final de 1922 (5-1, contra el Real Unión) i es va igualar la que es va aconseguir al 1959 contra el Granada (4-1). Un triomf contundent per deixar clar qui mana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.