Cimera per Zlatan

Laporta i Moratti es van trobar ahir a la nit en un restaurant de Barcelona

A la reunió es va parlar d'un intercanvi entre el davanter suec i Eto'o

El Barça haurà de rebaixar el que vol l'Inter i convèncer el camerunès

El Barça es mou ràpid per satisfer les peticions de Pep Guardiola per a la temporada vinent. El tècnic blaugrana vol, entre altres reforços i com una de les seves prioritats, un davanter centre. En la llista de Txiki Begiristain hi ha tres noms per reforçar aquesta posició: Zlatan Ibrahimovic, Diego Forlán i David Villa. El suec és qui s'ajusta més al tipus de davanter centre que vol l'entrenador català, un home amb bon físic, alt, que pugui jugar d'esquena a la porteria rival i que també jugui bé la pilota amb els peus. I ahir mateix van començar les negociacions entre el Barça i l'Inter de Milà perquè Ibrahimovic aterri al Camp Nou aquest estiu, després d'una successió de fets que es van produir durant tot el dia.

Ahir, a primera hora del matí, el president de l'Inter, Massimo Moratti, es va reunir amb el seu entrenador, José Mourinho. El portuguès va donar llum verd a la sortida de l'equip del seu golejador, Ibrahimovic, després que el mateix jugador hagués manifestat públicament que la seva etapa a Itàlia possiblement s'havia acabat i que volia canviar d'aires. A canvi, li va demanar tres fitxatges, el d'un defensa, un migcampista i un davanter centre per substituir el suec, tot i tenir ja fitxat Diego Milito. El tècnic portuguès va donar tres noms: Carvalho per a la defensa, Deco per al mig del camp i Eto'o per a la davantera. Moratti li va dir que intentaria complir amb les seves peticions. Acte seguit, el president de l'Inter va trucar al representant del jugador suec, Mino Raiola, per explicar-li com estava la situació. Aquest va fer el mateix amb el davanter. Moratti, després, va trucar al president del Barça, Joan Laporta, i a la tarda va aterrar a l'Aeroport de Barcelona en un avió privat. Joan Laporta va abandonar de manera precipitada un acte que estava fent a Igualada i es va traslladar amb urgència a Barcelona per sopar amb Moratti al restaurant Via Venetto, segons va descobrir RAC-1

Dos noms van ser els protagonistes del sopar: Ibrahimovic i Eto'o. El primer, el té en propietat l'Inter i el vol el Barça, i el segon és propietat del Barcelona i el vol l'Inter per a la temporada vinent. Va ser una primera presa de contacte per conèixer de primera mà les intencions d'un club i de l'altre. Res podia tancar-se ahir, perquè les negociacions que s'han de fer a tantes bandes no es poden tancar amb celeritat. En principi, l'Inter de Milà ha valorat el seu davanter en més de 50 milions d'euros, que es podrien rebaixar fins als 30 amb el traspàs d'Eto'o, el segon màxim golejador de la lliga aquesta temporada amb 30 gols, al conjunt italià. Evidentment, el Barça no està disposat a acceptar el que demana l'Inter. El club català sí que està disposat a incloure en l'operació el davanter camerunès, ja que Guardiola prefereix que marxi –tot i la gran temporada que ha fet– pel seu caràcter. Però creu que Eto'o té una cotització molt més alta i espera rebaixar molt més els diners que hauria de pagar a l'Inter en aquest intercanvi.

L'operació és possible, però no serà fàcil. Primer, per les pretensions que demana l'Inter i, després, perquè s'ha de veure què en pensa Eto'o, de tot això. De fet, el secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain, ha citat el representant del camerunès, Josep Maria Mesalles, que ahir no en sabia res de la trobada entre Moratti i Laporta, per explicar-li el que vol fer el Barcelona amb Eto'o. Sabut és que la intenció del golejador és quedar-se en el Barça un any més i marxar l'any 2010 amb la carta de llibertat. Laporta l'haurà de convèncer que aquesta operació és el millor per a tots.

En aquest sopar també es va parlar del lateral brasiler Maxwell, que agrada a Guardiola i no compta per a Mourinho. A la sortida de la reunió, ni Laporta ni Moratti en van voler parlar. Es van limitar a dir que era un sopar d'amics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.