Mourinho: «El Barcelona és una escola de futbol»

Mourinho no vol donar com a favorit l'equip de Guardiola, però diu que està més conjuntat

Defensa l'operació d'intercanvi entre Eto'o i Ibrahimovic perquè va ser «ideal» per a l'Inter

José Mourinho ahir es va resistir a donar el paper de favorit al FC Barcelona, encara que va admetre que el conjunt de Pep Guardiola té al seu favor que ja està conjuntat i que sap perfectament a què i com jugar. «No vull pensar que el Barça és el favorit, però no es pot amagar que ells juguen junts des de fa temps. Ells tenen dos jugadors nous i nosaltres cinc, i alguns han arribat fa una setmana», va afirmar. El portuguès, malgrat que aquesta és la segona temporada que dirigeix el conjunt italià, va assegurar que encara continua buscant un estil que defineixi l'Inter, una característica que, en canvi, sí que té el club blaugrana i que és, precisament, al que aspira Mourinho. «Nosaltres encara estem en construcció, el Barcelona és una escola de futbol que té la mateixa filosofia des de fa molts anys. Nosaltres volem jugar d'una altra manera i volem convertir-nos en una escola de futbol, amb les nostres pròpies peculiaritats adaptades ja sigui al futbol italià o a l'europeu», va dir. Al marge de l'Inter, va citar el Madrid i el Bayern de Munic com a equips que també estan «en construcció» i que el Chelsea i el Manchester United ja estan consolidats.

Una operació ideal

. Mourinho va qualificar d'operació «ideal» per a l'Inter de Milà l'intercanvi d'Ibrahimovic per Samuel Eto'o més 46 milions d'euros, perquè els va permetre disposar d'un gran davanter i una quantitat suficient de diners per fer altres incorporacions. El tècnic va assegurar que amb aquesta operació totes les parts –Barça, Inter, Eto'o i Ibra– en van sortir «contentes», perquè els blaugrana volien un canvi de golejador. Mourinho es va mostrar conciliador amb el suec i va comentar que li tenia «molta estima» i que li desitjava «el millor» a partir del duel d'aquesta nit. «Suposo que amb Eto'o i el Barça passarà el mateix.» Pel que fa al camerunès, va assenyalar que és «un guanyador» i que no creia que afrontés el duel amb «estímuls particulars». Finalment, i davant la sorpresa de tots els periodistes presents en la roda de premsa, va revelar l'onze inicial de l'Inter d'aquesta nit. De fet, quan era entrenador del Chelsea ja va fer el mateix al Camp Nou. Aquell dia –també es va atrevir a dir l'alineació del Barça– va enganyar els mitjans de comunicació perquè va assegurar que Damien Duff no seria titular i ho va acabar sent.

Zanetti: «El Barça no és només Leo Messi»

Javier Zanetti coneix perfectament les capacitats de Leo Messi, company seu en la selecció argentina. Però un jugador de la seva experiència sap perfectament que contra un rival com el Barça mai et pots centrar només en un futbolista. «Messi és un gran jugador i està molt motivat, però el Barça no és només ell, haurem d'estar molt atents als altres.» El jugador de l'Inter va explicar que intentarien privar d'espais al conjunt blaugrana i que començar contra ells els serviria per avaluar-se com a equip. «Ens anirà bé. Començar contra un gran equip és important.» Zanetti va comentar que no sabia com rebria l'afició italiana Ibrahimovic i respecte a les paraules del suec sobre les tres últimes lligues va dir: «L'equip va guanyar gràcies al treball de tots, com sempre.» Finalment, va assenyalar que Samuel Eto'o s'estava adaptant molt bé a l'equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.