Guardiola: «Pot ser el grup dels disgustos»

Guardiola elogia l'Inter i explica que serà un honor enfrontar-se amb Mourinho

Avisa que serà un partit «dur», però que l'equip atacarà com sempre

Respecte a Eto'o, afirma que el saludarà i li donarà les «gràcies per tot»

El tècnic també va defensar Ibra, a qui Sacchi acusava ahir d'amagar-se en els moments importants

Ja és un clàssic que Guardiola engrandeixi les virtuts dels rivals per posar en alerta el seu equip, i ahir va voler enviar un missatge clar: per aspirar a reeditar la Champions, la plantilla ha d'assumir que no tindrà cap partit còmode. «Aquest grup pot donar molts disgustos. És el més dur perquè hi ha quatre campions de lliga, i a Rússia i Ucraïna juguem en una època complicada...», va dir fent referència a les baixes temperatures que haurà de suportar la plantilla per visitar el Rubin Kazan i el Dinamo de Kíev. El primer pas, però, serà puntuar a Milà, on avui l'esperen Eto'o i Mourinho, dos gats vells i dos autèntics polvorins verbals. A Guardiola, però, no hi ha polèmica que se li resisteixi, i ahir va superar la roda de premsa a San Siro sense haver de caure en temes excessivament delicats, reservant bones paraules tant per a l'africà com per a l'entrenador portuguès. Respecte al davanter, va intentar oferir una imatge de normalitat, tot i haver estat ell qui el va convidar a acomiadar-se del Barça l'estiu passat: «Espero saludar-lo i agrair-li tot el que ens va donar.» Bons propòsits pel que fa a la seva trobada amb Eto'o i també elogis a l'hora de valorar la presència a la banqueta contrària de Mourinho, amb qui va coincidir al Barça com a jugador quan el portuguès exercia d'ajudant de Robson i Van Gaal: «És un honor jugar contra un entrenador com ell, que ha guanyat les lligues de tres països diferents. És un gran equip, bo en tos els aspectes, i segur que serà un partit dur.» Un rival al qual ha estudiat de prop els últims dies: «Quan jugues contra equips estrangers sempre te'ls has de mirar una mica més perquè no els coneixes tant com els de la teva lliga.»

Un dels primers objectius serà frenar Eto'o, un davanter a qui coneix molt bé: «Jugadors d'aquest nivell, sempre són imprevisibles.» L'altre, atacar, mantenir la personalitat de sempre, portar la iniciativa i que l'equip continuï recuperant els lesionats i conjuntant els fitxatges de l'estiu, com ara Ibrahimovic. A Guardiola, de fet, ahir li va tocar rebatre unes declaracions d'Arrigo Sacchi aparegudes a La Gazzetta dello Sport en què acusava el suec d'encongir-se en els moments més importants: «No hi estic d'acord. Jo confio a tenir el millor Ibra. No crec que sigui just culpar-lo del fet que l'Inter no hagi guanyat la Champions en els últims anys. Sacchi sap bé que els títols no els guanya un sol jugador.»

Puyol: «Jugar contra Eto'o és un repte»

Un altre que va parlar sobre el retrobament amb Eto'o va ser el capità Carles Puyol, que hi va coincidir durant cinc anys al Barça. «Jugar contra Samuel és un repte; és un amic i un dels millors davanters del món. Em fa molta il·lusió.» El defensa, a més, va analitzar les virtuts que diferencien el camerunès del seu substitut, Ibrahimovic: «Els dos són grans davanters. Ibra és molt fort físicament i és complicat defensar-lo estant al seu costat. Samu, en canvi, és molt ràpid quan té espais. Però tots dos tenen molta qualitat.» Més enllà del que pugui fer Eto'o, però, Puyol va destacar el joc entre línies de Sneijder, la mobilitat de MiIlito i, sobretot, la solidesa col·lectiva que tenen tots els equips de Mourinho: «L'Inter és un dels millors d'Europa, i té un gran entrenador. Físicament és molt fort, però també té qualitat. És un dels favorits de la Champions.» El capità blaugrana també va parlar del seu futur, i va deixar entreveure que només acceptarà l'oferta de renovació del club si té la sensació que continuarà sent protagonista al Barça: «Encara em sento un jugador important i em queden algunes temporades per jugar. De moment, estic tranquil i només em centro en l'equip.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.