Doncs sí, el grup del Barça era terrible

La primera derrota aquesta temporada fa que hagin d'anar a Kazan a guanyar sí o sí

L'Inter empata i el grup queda amb un triple empat a quatre punts i els italians, amb tres

Pep Guardiola tindrà motius de sobres per començar a estirar les orelles a totes les persones que van titllar-lo d'exagerat quan va qualificar de «terrible» el grup que havia tocat al Barça en la lliga de campions. Doncs sí, un cop més, el tècnic tenia raó quan va advertir del perill que suposava haver-se d'enfrontar al campió de la lliga italiana, al de la russa i al de la d'Ucraïna. Amb la derrota d'ahir al Camp Nou, la situació en aquest grup està molt igualada i els blaugrana ja no es poden permetre cap badada més si no volen ser eliminats de manera prematura en la primera fase. Evidentment, tampoc cal dramatitzar, perquè el conjunt de Guardiola continua mantenint el lideratge del grup F però està empatat a punts –quatre– amb el Dinamo de Kíev, al qual ja li va costar superar a l'estadi, i el Rubin Kazan. L'Inter de Milà, que ahir va empatar, tanca el grup amb tres punts.

El que fa que el Barça no pugui relaxar-se gens són els dos propers partits –el primer lluny de casa– que l'esperen. El duel de Kazan arriba en una època en que farà molt fred i que possiblement el terreny de joc estarà en unes condicions molt desfavorables per practicar l'estil de joc de combinació del FC Barcelona. El següent compromís serà contra l'Inter de Milà, que depenent del resultat que obtingui contra els ucraïnesos arribarà al Camp Nou jugant-se la classificació. El duel contra els de Mourinho serà duríssim. I el Barça tancarà la primera fase contra el Dinamo a Kíev, en un partit que també serà de gran dificultat per la incomoditat del rival i les condicions adverses que s'esperen.

La derrota, per tant, s'ha de considerar molt negativa perquè perdre a casa en una competició com la Champions és perillós. Els culers més pessimistes es quedaran amb els últims dos resultats –empat sense gols a València i derrota a casa contra el Rubin Kazan– i els més optimistes, amb l'actitud de l'equip, que en la segona part no va deixar de buscar el gol que els donés la victòria, i amb el bon partit que va fer Ibrahimovic. De fet, la mala sort també va perseguir el conjunt de Guardiola, perquè el suec va enviar una pilota al travesser i Touré també en va enviar una al pal, mentre que els russos van marcar en l'únic contraatac que van tenir en la segona part. Però això són excuses, i Guardiola mai s'hi agafa.

L'última derrota va ser contra l'Osasuna

Ens hem de remuntar fins al 23 de maig del 2009 per trobar l'última derrota del Barça de Pep Guardiola. Com ahir, també va ser al Camp Nou però en una situació completament dife- rent. Va ser contra l'Osasuna, en la lliga i en un partit en què ja no es jugaven res perquè ja havien assolit el títol. Va ser quatre dies abans de la final de Roma. Després d'aquella derrota, el Barça va guanyar el Manchester United i va empatar en l'última jornada contra el Dépor; aquesta temporada encara no havia perdut ni en cap duel de la supercopa d'Espanya i d'Europa, ni en la Champions ni en la lliga. També cal destacar que aquesta és la segona derrota del Barça de Pep en la Champions. La primera va ser contra el Xakhtar, sense comptar la de la prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.