El porter Cristian Álvarez, preparat per jugar i aturar els crítics

Cristian Álvarez es troba davant l'oportunitat de demostrar la seva vàlua

Qüestionat per un sector de la grada, el porter sap que serà vigilat amb lupa

Diu que se sent millor que mai per suplir l'absència de Kameni

Cristian Álvarez
PORTER DE L'ESPANYOL
«Sé que em miraran amb lupa, però això a mi em motiva. Quan més observat m'he sentit més bé he rendit»
«Em trobo molt millor que l'any passat. Ara sento que sóc una part més del grup, estic molt confiat i penso que tot sortirà bé. Estic tranquil i il·lusionat»

«He rebut força crítiques sense gairebé jugar i no ho entenc. A mi, que em critiquin quan jugui i en doni motius»; aquest és un dels pensaments que el porter de l'Espanyol Cristian Álvarez ha reiterat en més d'una entrevista que ha concedit. Ara, amb Kameni concentrat amb la selecció de Camerun per disputar la copa d'Àfrica, arriba el torn de l'argentí per blocar i aplacar les crítiques i els dubtes que han girat al seu voltant des que va aterrar al club fa dos estius. El porter, que com a mínim serà titular en els tres propers partits, viu unes sensacions que enyorava. L'estomac li fa pessigolles davant la l'esperada oportunitat en la lliga: «Tinc l'ansietat normal, la de tots els jugadors, la de les ganes de jugar. I estic també molt content i il·lusionat.» El futbolista blanc-i-blau és conscient que amb l'absència de Kameni passarà un examen dur. «Em miraran amb lupa, però això em motiva perquè he estat en moltes situacions similars i quan més observat m'he sentit millor he rendit perquè trec el caràcter i la personalitat», explica Álvarez. El jugador de Rosario, que aquesta temporada només ha jugat els dos partits de setzens de final de la copa del Rei contra el Getafe, diu que se sent més preparat que mai: «Em trobo molt millor que l'any passat. Em sento molt més còmode a la ciutat, en la institució i amb els meus companys. Ara sento que sóc una part més del grup i estic molt confiat i penso que tot sortirà bé.»

L'argentí assegura que no se sent més pressionat del compte pel fet que hagi de defensar la porteria amb l'equip situat a tres punts del descens: «Jugar sempre és bo ja sigui lluitant per la zona baixa o per un títol. La responsabilitat és la mateixa i espero fer-ho bé i sobretot gaudir, que és el que persegueixo.» Cristian també reconeix que les decepcions de no jugar són coses del passat: «Ho he passat malament, he tingut moments dolents i tristos perquè no cal oblidar que en dos anys només he jugat sis partits oficials, però mai no he perdut la confiança en mi. En aquest sentit, sortiré al camp com si hagués jugat tots els partits, ja que m'he preparat fort dia a dia.»

Pel que fa a l'equip, l'exporter del Rosario Central defensa la filosofia de l'equip malgrat que només ha sumat 3 punts dels darrers 21 en joc: «Vam fer un inici molt bo i ara no estem tan bé, però el que ressalto de l'equip és que sempre segueix una línia i aposta per una manera de jugar, i a còpia de temps i confiança segur que creixerem molt.» El porter assegura també que frisa per jugar a Cornellà-el Prat: «En aquest estadi s'escolta molt la gent i això, a mi, m'alimenta moltíssim. Aquest nou estadi em motiva molt i em dóna energia.»

Per acabar, el porter, va explicar que ha demanat «salut i felicitat» per al 2010, tot indicant que la «bogeria del futbol i els resultats» és un condiment de la vida. D'aquests resultats, però, també en depèn la seva felicitat.

Kameni, la millor garantia a la porteria des de Toni Jiménez

Carlos Kameni, a qui ara ha de substituir Cristian Álvarez, està sent un dels porters que més regularitat està tenint a la porteria de l'Espanyol. El camerunès és tota una garantia. Enguany afronta la seva sisena temporada al club, una quantitat d'anys que cap porter ha assolit des de l'etapa de Toni Jiménez. El porter de la Garriga va defensar la porteria blanc-i-blava del 1993 al 1999, un total de sis anys consecutius, ara igualats pel camerunès. Des de la marxa de Toni van passar pel club espanyolista Mora, Cavallero, Argensó, Sergio Sánchez, Lemmens i Manninger. I fins i tot Toni Jiménez va tornar a mitjan de la temporada 2002/03. El debat i el reguitzell de porters a la porteria espanyolista, però, es va acabar amb l'arribada de Kameni, una aposta personal de Tommy N'Kono.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.