Mor el capità Jarque

El jugador va tenir un atac de cor en l'estada que l'equip feia a Florència

Coro, el seu company d'habitació, va ser qui va trobar el cos sense vida

Poc després van intentar reanimar el central sense èxit durant unahora

L'equip tenia la tarda lliure i el de Sant Boi va preferir quedar-se a l'habitació

L'Espanyol suspèn la gira per Itàlia i torna avui a Barcelona

L'Espanyol està de dol. La mort ahir a la tarda de Dani Jarque ha estat una tirania del destí que ha deixat tocat tot l'espanyolisme. Se'n va un futbolista integral. Bona persona, gran professional i atent amb els mitjans, amb qui no tenia mai un «no». Estava en el millor moment de la seva carrera i lluïa des del 18 de juliol la capitania. A més, el setembre havia de ser pare, i això l'omplia de joia.

Jarque s'havia entrenat amb total normalitat durant la sessió que havia programat Mauricio Pochettino durant el matí a la ciutat esportiva de Coverciano, a Florència. La sessió preparatòria va ser exigent i normal com totes les que s'estan fent en la pretemporada. A la tarda, el tècnic argentí havia donat festa al jugadors. Uns moments de lleure que Dani, a diferència del seus companys, va preferir utilitzar per quedar-se a l'habitació i declinar la invitació dels seus companys d'anar a fer una visita turística per Florència. Feia unes hores que no es trobava gaire bé, però ningú va pensar que fos un problema greu. Era una lleugera indisposició que el jugador va acusar als mals típics de la pretemporada. Llavors, va preferir relaxar-se a la seva habitació i va aprofitar per trucar a la família. Eren les sis de la tarda i Jarque va agafar el mòbil i, tal com estava fent durant les estades de concentració, es va dedicar a parlar amb la seva parella. El capità blanc-i-blau era un home molt lligat a la seva família i ara més, ja que estava esperant un fill per al mes de setembre. Tot era normal fins que la veu de Jarque es va tallar. La seva parella va avisar el seu company d'habitació, Ferran Coromines. El banyolí va córrer ipso facto a veure què passava i es va trobar el de Sant Boi mig estabornit sobre el llit amb una aturada cardiorespiratòria. El delegat del club, José María Calzón, que acompanyava el davanter, va trucar al doctor Miquel Cervera, que ràpidament va intentar reanimar, envà, el futbolista durant una hora amb un desfibril·lador, ajudat de metges italians. Eren dos quarts de set de la tarda i la notícia ja corria com la pólvora. Els seus companys que estaven de visita per Florència van ser avisats que alguna cosa no anava bé amb Jarque i van tornar de seguida a Coverciano. Allà es van trobar la tragèdia. Ningú s'ho podia creure. Cares d'incredulitat i de ràbia entre l'expedició espanyolista. A dos quarts de dotze de la nit el cos de Dani Jarque va ser traslladat a l'hospital general de Florència, on se li farà l'autòpsia en les properes hores.

La tragèdia condicionarà tota la pretemporada de l'Espanyol, que ha suspès la gira per Itàlia i els dos amistosos que havia de disputar l'equip, avui contra el Bolonya i dimecres contra el Liorna. L'expedició es traslladarà aquest matí a Barcelona, però José María Calzón i el doctor Cervera queden a Florència amb les despulles de Jarque fins que es facin tots els tràmits per tornar amb el cos a la Ciutat Condal. L'autòpsia no es farà abans de les properes 24 hores i el cos de Jarque podria arribar a Barcelona la nit de dilluns. Encara no se saben els detalls de com es farà l'enterrament ni quan serà, però tot apunta que es podria celebrar a l'ermita de Sant Ramon de Sant Boi, la cuitat d'on era Jarque.


El cos de Jarque va ser traslladat anit al'hospital general de Florència per ferl'autòpsia



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.