Irracional Madrid

Florentino es gasta 94 milions d'euros pel caprici de Cristiano Ronaldo

Amb només dos fitxatges ja ha fet un dispendi de diners mai vist en el futbol

En el 8% de la plantilla ha invertit 159 milions, el 40% de tot el pressupost

Florentino Pérez no té miraments, ni pudor, ni cap mena de vergonya. En plena crisi econòmica mundial, el president blanc ja ha fet el dispendi de calés més gran de la història del futbol amb només dues incorporacions. L'entitat merengue va anunciar ahir el fitxatge de Cristiano Ronaldo per 94 milions d'euros, una quantitat inhumana que, sumada als 65 milions que també han sortit de la caixa forta del Santiago Bernabéu per al fitxatge de Kaká, dispara la inversió del Real Madrid en 159 milions, una xifra rècord. El preu astronòmic que ha cobrat el United pel jugador portuguès supera també ja el traspàs més elevat que consta en el dia d'avui en les hemeroteques. Va ser el de Zinedine Zidane i, òbviament, va ser protagonitzat per Florentino Pérez. Llavors, el dirigent blanc va permetre's el caprici de pagar 78 milions d'euros al Juventus per vestir de blanc el migcampista francès. I és que, per a Florentino Pérez, l'abús amb el diner és tot un motiu d'orgull. És el seu model de vida, és la seva obsessiva filosofia. De fet, el dia que va anunciar el seu retorn a la casa blanca va il·luminar el madridisme amb una sentència reveladora. «No oblidin que jo sóc qui ha pagat més per un fitxatge», va dir amb supèrbia. La revolució anunciada per Florentino ha començat amb la prepotència i els calés com a armes. Armes de les quals Florentino presumeix amb arrogància, però que al marge de rebentar el mercat, podria també acabar fent petar el club. Almenys cap ment racional pot entendre i assimilar que el futur, la millora i la viabilitat d'un club que pretén tornar al primer pla i alçar títols depengui de gastar-se –de moment– gairebé 160 milions d'euros en dues peces de l'equip (el 8% de la plantilla). O el que és també indecent, que dilapidi el 40% del pressupost –fixat en uns 400 milions d'euros– en dos jugadors que, a més, cobraran 9 milions d'euros per cap i per any.

Poderós, però no miraculós.

«Poderoso caballero es Don Dinero» va escriure en el segle XVI l'escriptor madrileny Francisco de Quevedo. I aquest deu ser el lema del president madridista. La realitat, però, diu que els calés no fan la felicitat ni garanteixen la bona vida. Els diners valen, però ni obren ni fan. Que li ho diguin, si no, al Manchester City, que l'estiu passat havia fixat en 158,85 milions d'euros el rècord d'inversió en una temporada. Abu Dhabi, l'amo àrab del club anglès, va gastar-se 158,85 milions en 10 jugadors: Robinho (43 milions), Jo (24), De Jong (19,5), Bellamy (15,5), Bridge (13), Wright-Philips (11,25), Given (9), Zabaleta (8,7), Kompany (8,5) i Tal Ben-Haim (6,4). El resultat, deplorable. El City ha estat desè de la Premier, ha quedat exclòs d'Europa, va ser eliminat de la Carling Cup i la FA Cup i va ser expulsat de la UEFA en els quarts per l'Hamburg. Abusar de talonari sense tenir model va ser la factura que van haver de pagar els anglesos. Una factura que el temps dirà si Florentino ha de pagar. Segurament seria l'únic pagament que al president blanc no li agradaria afrontar.

Calderón, Cristiano Ronaldo i... Villa?

Les reaccions al fitxatge de Cristiano Ronaldo no es van fer esperar. El mateix jugador va mostrar la seva felicitat: «És molt afalagador que els dos equips més grans del món hagin negociat el meu traspàs.» L'expresident Calderón també va presumir pel fitxatge en una entrevista a Ona FM. «El fitxatge de Cristiano demostra que vaig marxar deixant un club amb salut financera.» El pròxim protagonista en clau madridista a parlar podria ser David Villa. El Chelsea ha renunciat al fitxatge del valencianista, perquè diu que el futur de l'asturià és al Bernabéu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.