FUTBOL. Entrevista a Paco Osuna

President de l'EF Gironès Sàbat

«La gespa artificial és un dels grans invents per al futbol»

—El camp del Gironès va passar de terra a gespa natural, i de gespa natural a artificial. Quina va ser la raó d'aquesta evolució?

—«Sobretot la seguretat dels jugadors, i també la comoditat. Jugar en camps de terra sempre suposa un risc més alt de lesions que en un terreny de gespa.»

—Com es va passar d'una superfície a l'altra?

—«Mitjançant unes obres que van durar un mes, un mes i mig. En primer lloc es va seguir un procediment com si s'asfaltés el terreny i després s'hi va posar la gespa i el cautxú necessaris.»

—Quins avantatges i quins inconvenients suposa cada superfície?

—«La gespa artificial no té cap inconvenient, l'únic problema que pot tenir és que s'ha de mantenir sempre humida per tal que els jugadors no es cremin en cas d'una caiguda. D'altra banda, la gespa natural està clar que és la millor superfície per jugar a futbol, però no tots els clubs s'ho poden permetre. Només els clubs que tenen unes instal·lacions adients en poden disposar, ja que aquest tipus de gespa només és apte per jugar un o dos partits a la setmana, i això suposa tenir un camp per jugar els partits i d'altres per als entrenaments. Així doncs, en un club com el nostre és impensable això, ja que tothom s'ha d'entrenar i jugar al mateix terreny de joc. I la terra, com ja he dit abans, suposa un alt risc de lesions, ja que en qualsevol caiguda el jugador pot fer-se ferides.»

—Així doncs, la gespa artificial és la millor superfície per al futbol de base?

—«Sí, evidentment. Crec que la gespa artificial és un dels grans invents per poder millorar la qualitat, la comoditat i, fins i tot, la tècnica dels jugadors de futbol.»

—Per tal de posar gespa artificial al camp, van rebre algun tipus de subvenció?

—«D'aquest tema se'n va ocupar l'Ajuntament de Girona, perquè el camp on juga el Gironès és municipal. Sé que es van rebre subvencions, però no estic al corrent d'on van arribar.»

—La situació ideal seria que no s'hagués de jugar mai en camps de terra?

—«Sí, és clar, però cada vegada queden menys camps de terra. Aquí a Girona en queden ben pocs i suposo que és perquè no tenen la utilització de la resta de camps de la ciutat i que per aquest motiu no s'ha procedit a implantar-hi també la gespa artificial.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.