Bàsquet

15 anys de llegenda

Lliga Endesa. Divendres se celebrarà l'efemèride del debut de Navarro en l'elit, el 23 de novembre del 1997

“Era la primera vegada que anava convocat amb el primer equip per jugar un partit oficial. No estava nerviós, però tenia certa inquietud per si Joan Montes em faria jugar. La processó anava per dins.” Així recorda Juan Carlos Navarro a la web del Barça l'estrena oficial en el primer equip, el 23 de novembre del 1997; divendres farà 15 anys. Va ser contra el Granada, i al Palau (99-75). En 10:43, va ser capaç de fer 10 punts, 2 rebots i rebre 5 faltes. .

Des d'aquell dia, l'escorta de Sant Feliu de Llobregat ha teixit una trajectòria esportiva que el situen com el jugador més important de la història de la secció. Ningú dubta que el dia que plegui, el dorsal 11 serà retirat. De moment, als 32 anys, no té cap intenció de plegar: “Espero més títols en el futur. Em queden anys de contracte i a mi m'agradaria seguir en la línia dels èxits dels últims anys.” Al Barça ho ha guanyat tot, també els guardons més destacats a nivell individual: els MVP's de la final a quatre, de la fase regular de l'Eurolliga i l'ACB i també de la final de l'ACB. “De moments, n'hi ha molts. A l'estiu va fer 20 temporades que vaig entrar al club. La primera Eurolliga és dels millors, però la de París, el 2010, la considero més meva. I em van escollir MVP”, recorda.

Del curs que va estar fora del Barça, als Grizzlies, en guarda un bon record, si bé no portava bé el fet de “no guanyar”: “Va ser una gran experiència i en vaig aprendre molt. Vaig tenir propostes per quedar-me a l'NBA, però quan va arribar la proposta del Barça, no m'ho vaig pensar ni un instant. Volia tornar.”

L'efemèride és divendres, però el Barça aprofitarà el partit d'Eurolliga de demà al Palau contra el Lietuvos lituà per fer-li un reconeixement .

801
Partits
ha disputat amb el Barça com a professional: 214 a l'Eurolliga, 523 a l'ACB, 31 a la copa, 10 a la supercopa, 3 a la Korac i 20 en la lliga catalana.
26
Títols
ha guanyat com a blaugrana: 2 eurolligues, 7 lligues ACB, 5 copes, 4 supercopes, 1 copa Korac i 7 lligues catalanes.
1
Temporada
ha estat fora del Barça. En la 2007/08 va jugar als Grizzlies (NBA)
L'Eurolliga de París la considero més meva. Va ser la culminació de la dedicació, l'esforç i els sacrificis
Juan Carlos Navarro
No et canses mai de guanyar. I quan em retiri m'agradaria veure que he ajudat al club a ser més gran. Encara tinc corda per estona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.