BÀSQUET / LLIGA CATALANA

La lliga de Ricky

El base s'endú l'MVP d'una final de poc bàsquet i amb un Barça superior

La Penya s'estavella contra la defensa i el poder físic dels blaugrana

Amb Tucker desactivat, el DKV Joventut signa una anotació de minibàsquet

Ja era la lliga de Ricky abans que es jugués la final –pel morbo que suposava el seu primer enfrontament amb la Penya vestit de blaugrana – i a la pista també ho va ser. El base va guanyar el primer títol amb el Regal Barça, que torna a conquerir la lliga catalana després de cinc anys de sequera –des del 2004, precisament al Sant Jordi– i, a més, va endur-se el guardó d'MVP (8 punts, 5 assistències, 4 recuperacions i 15 de valoració) contra el seu exequip, en una final que, no ens enganyem, no passarà pas a la història pel bàsquet que van desplegar tots dos equips. O sí, pel resultat gairebé de minibàsquet que es va poder veure durant bona part del matx (32-37 al final del tercer quart). El Barça, defensivament impecable i imposant el múscul dins la zona, ho va arreglar al final, amb Ricky aportant els detalls de qualitat, mentre que la Penya no ho va fer. Als verd-i-negres se'ls va fer fosc contra la defensa i el poder físic –sobretot dins la zona– dels blaugrana, i amb el seu principal referent –Tucker– totalment desactivat (4 punts amb 2/13 tirs de camp) van fer aigües i van quedar amb uns insòlits 38 punts en 40 minuts.

Un miratge.

Només en el primer quart la Penya va trobar el camí del cèrcol (18-13), amb Tripkovic fent de Tucker –anul·lat per Basile–. Amb un Barça poc intens, la Penya va arribar a dominar de deu punts (18-8 en el minut 9), però un temps mort de Xavi Pascual va fer despertar els seus. El Barça, físicament molt més poderós, va posar-se a defensar, i aquí va començar la travessia pel desert d'una Penya que va anotar només cinc punts en el segon quart –tots d'un Tripkovic sol com un mussol en l'anotació– i que al descans ja anava a remolc (23-31). Una sequera que va arribar a límits insospitats en el tercer quart i amb el Barça també de protagonista. El parcial de 9-6 del tercer període ho diu tot d'una fase del partit en què de bàsquet n'hi va haver ben poc, amb tots dos equips rivalitzant... en errors. La Penya, aprofitant més de 4 minuts de sequera blaugrana, va poder acostar-se en el marcador (32-37), però aquest va ser l'últim símptoma de reacció. Totalment encallat ofensivament, el conjunt de Sito Alonso va claudicar definitivament en l'últim període, quan tres pèrdues de pilota gairebé consecutives van donar punts fàcils al Barça, que va marxar ja definitivament (34-45) i que d'aquí al final del partit va jugar a pler contra una Penya que va abaixar els braços. Ricky, que havia començat nerviós, no va desaprofitar l'avinentesa per guanyar-se el guardó d'MVP amb diverses accions marca de la casa, rubricades amb un triple que segellava la victòria final dels blaugrana.

Tretzè títol per als blaugrana

Amb la victòria d'ahir, el Rega Barça té 13 títols i amplia la seva hegemonia en aquesta competició, al davant de la Penya –que en té 11– i del Manresa, el desaparegut Girona i el Lleida –tenen dos títols cadascun–. Els blaugrana, però, acumulaven cinc anys de sequera en aquesta competició, que no guanyaven des del 2004, precisament també al Palau Sant Jordi, contra el Lleida. Ahir el Sant Jordi va tornar a ser talismà i els blaugrana van poder revenjar-se de la derrota que van encaixar l'any passat contra la Penya en la final al Palau Blaugrana (83-95).

Rècord negatiu d'anotació

Els 38 punts que va anotar ahir la Penya suposen la pitjor anotació de la història en una final de la Lliga Catalana en les 30 edicions que s'han disputat. En el primer quart els verd-i-negres en van sumar 18, però en els altres tres l'anotació va ser minsa (5 punts en el segon quart, 9 en el tercer i 6 en l'últim). Els percentatges d'encert també van estar sota mínims, amb un 32% en tirs de dos (12/37), un 16% en triples (3/19) i un 50% en tirs lliures (5/10). Tripkovic (14 punts) i la lluita en solitari de Koffi contra les torres blaugrana, l'única llum en la foscor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.