ATLETISME

MITJA MARATÓ DE GRANOLLERS

La mitja de Granollers aposta per Robert Kipkoech Cheruiyot

L'atleta kenyà té en el seu palmarès quatre triomfs en la marató de Boston i un a Chicago

Chema Martínez, Ríos, Iglesias i Cáceres també hi seran amb Barcelona 2010 a l'horitzó

El kenyà Robert Kipkoech Cheruiyot és aquest curs l'aposta de la mitja marató de Granollers, la prova de referència en el calendari català, que es disputa el 7 de febrer amb un rècord de participació de 6.300 corredors. El palmarès de la cursa, amb atletes com ara Haile Gebrselassie (2005-06), Stefano Baldini (2007) i Samuel Wanjiru (2008-09) en les últimes edicions, és gairebé immillorable, però des de l'organització de la mitja marató vallesana han sabut jugar les seves cartes per poder contractar algun atleta de primera fila, sempre que no posi en perill la pròpia pervivència de la prova. Robert Kipkoech Cheruiyot és un corredor kenyà de 31 anys que ha fet fortuna a les Amèriques. En el seu full de serveis hi figuren triomfs tan prestigiosos com la marató de Boston en quatre ocasions (2003, 2006, 2007 i 2008) i un en la de Chicago (2006), a més de dues victòries en la mítica Sant Silvestre de São Paulo (2004 i 2007). L'any passat també va estar a punt d'inscriure el seu nom en el palmarès de la marató de Nova York, però es va haver de conformar amb el segon lloc. Les seves millors marques són de 2h07:14 (2006) en marató i 1:00.05 (2009) en la mitja.

Robert Kipkoech Cheruiyot serà la gran figura del 2010, però al costat tindrà atletes de gran nivell que no li posaran la victòria gens fàcil. Entre els seus compatriotes destaquen Alex Kirui, segon l'any passat a Granollers, David Kilel i Erick Kibet. Una de les grans atraccions de la cita serà veure com es desenvolupen pel circuit vallesà –Granollers, les Franqueses i la Garriga– quatre dels fondistes estatals que poden formar part de l'equip espanyol de marató del pròxim europeu de Barcelona. Es tracta del català José Ríos, tercer el curs passat, Chema Martínez, cinquè el 2008, Rafael Iglesias i Nacho Cáceres.

En la categoria femenina hi competiran les kenyanes Jepkoech, Chepkirui i Jepchumba, a més de Teresa Pulido i Azucena Díaz, que també preparen la participació a l'europeu de Barcelona.

El pressupost de la prova, que disposa d'Adidas com a principal patrocinador, s'aproxima als 250.000 euros, tot i que la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport (SGE) és ara gairebé nul·la. «L'any passat ens van dir que havien canviat el criteri i l'aportació es va reduir de 45.000 a 4.500 euros. Aquest curs ja no hi comptem», va lamentar Toni Cornellas, director de la prova.

NOMS PROPIS

Categoria masculina
Robert K. Cheruiyot:
(Kenya)
Alex Kirui:
(Kenya)
David Kilel:
(Kenya)
Erik Kibet:
(Kenya)
Chema Martínez:
(Nike)
José Ríos:
(CA Manresa)
Rafael Iglesias:
(Guadalajara)
Nacho Cáceres:
(FC Barcelona)
Roger Roca:
(Strans.com)
Driss Lakhouaja:
(AA Catalunya)
Mohamed Benhmbarka:
(BiB)
Omar Oughiz:
(Marroc)
Mohamed Blal:
(Marroc)
Categoria femenina
Monica Jepkoech:
(Kenya)
Joyce Chepkirui:
(Kenya)
Beatrice Jepchumba:
(Kenya)
Holly Rush-May:
(Anglaterra)
Azucena Díaz:
(Alcobendas)
Teresa Pulido:
(Canal Isabel II)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.