Més esport

Transpyr

Elles també pedalen

La Transpyr té una bona representació femenina tot i ser una prova de resistència i d'un esport majoritàriament d'homes

Les protagonistes afirmen que no els fa res córrer en minoria

Amb l'home.Núria Surià i l'australiana Meg Carrigan fan la travessa dels Pirineus amb els seus respectius marits

La Transpyr voreja, aquest any, en la seva quarta edició, la vintena de dones que participen en la prova, entre totes les seves modalitats. N'hi ha quatre que són catalanes, dues més són de la resta de l'Estat i completen la llista –formada per dones del Vell Continent– una australiana i una canadenca.

Campiona internacional

Meg Carrigan és l'actual campiona d'Austràlia Supermàster de marató en BTT. “No hi dono importància, al fet de ser una dona en una competició en què la majoria de participants són homes. Només corro, i encara he d'esperar la meva parella [el marit, Kim Carrigan], que no està tan fort com jo. L'australiana destaca que rep un bon tracte de la resta de participants: “En altres curses potser no, però aquí tothom és molt afable. T'ajuden a carregar la bici quan et veuen, et deixen passar primer en les cues... A la Transpyr l'ambient no és tant de competició, és més amistós”.

Local i pionera

La figuerenca Núria Surià va formar part de la primera parella de noies que participaven en la Transpyr, l'any passat juntament amb Judit Reina (Banyoles). Aquest any corre amb el seu home, David Martí. “M'estic sorprenent a mi mateixa perquè estic batallant amb els italians, amb els francesos, amb la Meg també; hi ha trams que són més tècnics i ells no van tan forts, però suposo que és per la forquilla rígida del company”, diu Surià, que ha fet una evolució en la cursa: “Cada dia una mica més endavant i anar escalant posicions i bé. Potser respecte de l'any passat vaig més amb el ganxo perquè vaig amb el meu home, però bé.” Ella també treu importància a la minoria femenina en les curses de bicicleta de muntanya: “De veritat, el tema aquest mai m'ha fet res. Sí que sempre hi ha el típic que diu: mira, passa la dona, però bé. Cada vegada som més, i aquest any ja érem moltes.” L'empordanesa no ha participat gaire en altres competicions aquest any: “N'he fet alguna, però tampoc gaires, perquè quan prepares una cosa així no pots estar per opens i altres coses, perquè si no, no acabes una prova com aquesta.”

19
participants
femenines completen la travessa entre els dos mars.
8
països
hi prenen part, a més de Catalunya i l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.