CICLISME / VUELTA A ESPANYA

VUELTA A ESPANYA

Un eslovè sense cadenes

Bozic supera tots els favorits en un esprint pletòric pels carrers de Xàtiva

La contrarellotge d'avui marcarà les primeres diferències entre els candidats a l'or

La segona etapa als Països Catalans de la Vuelta es va resoldre, com totes les anteriors, a l'esprint, però el nus i el desenllaç de l'obra van ser sensiblement diferents al que havíem vist els dies anteriors. El recorregut que portava cap a Xàtiva, sobretot els últims 15 quilòmetres, va permetre veure per primer cop un espectacle ciclista de primera magnitud amb corredors de prestigi deixant-se la pell sobre els pedals per mirar d'evitar la història de cada dia. No se'n van sortir, però val la pena remarcar i felicitar el seu esforç. En la recta final, després d'un esforç suprem de l'equip Liquigas perquè Benatti aconseguís aquest 2009 d'una vegada una punyetera victòria de prestigi. A l'hora de la veritat, l'italià, que les està veient quadrades, va ser superat per un sorprenent Borut Bozic, un eslovè que mai havia triomfat en una gran volta, i que va fer un esprint que semblava suïcida i que a l'hora de la veritat va ser demolidor.

El líder, André Greipel, va veure com tot el seu equip quedava rebentat en els bojos quilòmetres finals i prou en va fer mantenint un mallot d'or que avui probablement tornarà a cedir a Fabian Cancellara, a qui l'organització ha regalat pels carrers de València una contrarellotge planera de 30 quilòmetres que ell mateix hauria dibuixat si li haguessin deixat triar.

Abans del gloriós esprint de Bozic, les contínues rampes i baixades dels últims quilòmetres van ser perquè alguns exhibissin la seva força amb vista al mundial. Els primers a fer-se veure van ser el campió danès Matti Breschel i el campió del món, Alessandro Ballan, que van provocar el caos en el pilot. Rere seu ho van provar el forçut classicoman Phillippe Gilbert, el valent espanyol David de la Fuente i l'escalador francès David Moncoutie. No van sortir-se'n, però van deixar les forces justes a tothom. Fins i tot els favorits van tenir problemes per resistir el ritme infernal dels últims quilòmetres. Cadel Evans, Ivan Basso, Samuel Sánchez i Alejandro Valverde no van cedir temps, però tots els altres, començant per Xavi Tondo, van quedar tallats i van perdre entre sis i nou segons.

La contrarellotge d'avui serà un test ideal per veure com estan tots els candidats a l'or. Segons Valverde, però, no «hi haurà grans diferències».

6a etapa
1r B. Bozic (Vancasolei)
4h40:50
2n T. Farrar (Garmin)
m.t.
3r D. Bennati (Liquigas)
m.t.
4t D. Vigano (Fuji)
m.t.
5è T. Boonen (Quick Step)
m.t.
6è L. Duque (Quick Step)
m.t.
7è S. Chavanel (FdJ)
m.t.
8è C. Evans (Silence)
m.t.
9è M. Sieberg (Columbia)
m.t.
10è A. Greipel (Columbia)
m.t.
11è L. Gerdemann (Milram)
m.t.
12è I. Basso (Liquigas)
m.t.
13è S. Sánchez (Euskaltel)
m.t.
14è A. Valverde (CdE)
m.t.
21è X. Tondo (Cajasur)
a 0:06
38è J. Rodríguez (CdE)
a 0:09
102è X. Florencio (Cervélo)
m.t.
General
1r A. Greipel (Columbia)
24h21:13
2n T. Boonen (Quick Step)
a 0:06
3r D. Bennati (Liquigas)
a 0:09
4t T. Farrar (Garmin)
m.t.
5è F. Cancellara (Saxo Bank)
a 0:18
6è B. Bozic (Vancasoleil)
a 0:23
7è I. Basso (Liquigas)
a 0:27
8è A. Valverde (CdE)
m.t.
9è C. Evans (Silence)
a 0:28
10è D. García (Xacobeo)
a 0:33
49è X. Tondo (Cajasur)
a 0:57
58è X. Florencio (Cervélo)
a 1:04
75è J. Rodríguez (CdE)
a 1:17

Xavi Tondo visita un hospital d'Alzira

Els problemes al genoll de Xavi Tondo van continuar durant l'etapa d'ahir. El vallenc va necessitar assistència mèdica durant l'etapa i l'equip va decidir portar-lo a l'hospital Fremap d'Alzira per comprovar què és exactament el que té el corredor. De moment, la lesió no li impedeix córrer, però ho ha de fer amb dolor i això, quan arribin les etapes de veritat, pot ser tot un entrebanc. La temporada de Tondo ha estat tan brillant que fins i tot la federació espanyola l'ha inclòs en la primera llista per al campionat del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.