El saqueig del Palau de la Música podria superar els 31 milions

L'exdirectora va autoritzar el pagament dels casaments de les filles de Millet

L'informe econòmic també assenyala que entre els anys 2005 i 2009 l'equip directiu encapçalat per Fèlix Millet va cobrar 8 milions en bonus, i que es van dedicar 2,5 milions a obres als domicilis particulars de Millet i de la seva mà dreta, Jordi Montull. L'informe també xifra en 12,8 milions d'euros els diners retirats en efectiu, dels quals 10,1 eren de la Fundació del Palau i 2,7 de l'Orfeó Català. De la seva banda, El Periódico, que també publica algunes dades d'aquest informe econòmic, xifra en 25 milions el forat que va fer Millet al Palau, i revela que l'exdirectora general de l'entitat, Rosa Garicano, hauria donat el vistiplau als pagaments dels casaments de les filles de Millet per part de la fundació.

Aquest informe l'han de donar a conèixer les administracions que formen part del consorci i els òrgans de govern de l'entitat musical, que ahir van refusar comentar-lo. En qualsevol cas, els departaments d'Economia i Finances, Justícia i de Cultura i Mitjans de Comunicació van emetre ahir un comunicat assegurant que els resultats de les auditories encarregades no es poden considerar definitius. Malgrat tot, expressen la seva preocupació per les dades conegudes fins ara, «que de fet confirmen la gravetat dels fets succeïts». En aquest sentit, recorden que el govern està treballant en l'articulació de diferents mecanismes per garantir que situacions com la del Palau no es puguin tornar a produir.

D'altra banda, l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) va confirmar ahir que el consistori va signar amb Fèlix Millet un conveni a través del qual compensava l'administració per la requalificació dels terrenys dels Avellaners de Can Plandolit. Aquesta compensació s'hauria produït a través de la donació de Fèlix Millet d'una quantitat de 90.151 euros per comprar mobles, estanteries i ordinadors per a la biblioteca municipal.

Segons fonts del consistori, «hi ha un conveni firmat que parla de mobiliari i existeixen factures i el material que al seu dia es va comprar».

CDC també es va referir ahir al Palau. En concret, als 630.000 euros que la Fundació Trias Fargas va rebre a través de convenis firmats amb la institució. En aquest sentit, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va indicar que el partit està disposat a parlar de futures col·laboracions amb el Palau, però no té intenció de tornar els diners.

Òmnium Cultural vol rigor

El Punt

El cas Millet ha posat en alerta totes les entitats culturals. Sense que estigui esquitxada per cap procés d'irregularitats, Òmnium Cultural ha volgut fer una declaració en la qual es reivindica com una institució civil que se sent compromesa amb la societat catalana, a la qual s'adreça, igual que a tots els seus socis, des dels principis de rigor, transparència i independència. La declaració de la junta directiva nacional d'Òmnium, feta pública ahir, explica els processos que regularment utilitza l'entitat per poder dur a terme els seus objectius de manera ètica i ajustada a la llei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.