Vent i castells de nou

Minyons i Capgrossos descarreguen el tres de nou i les colles de Valls tanquen temporada a Vila-rodona

El vent i el fred van ser els grans convidats d'un cap de setmana casteller amb regust de comiat. Ahir la temporada castellera va dir adéu a les colles vallenques i als Capgrossos de Mataró, deixant només els Minyons de Terrasa en actiu com a representants de les colles capdavanteres. Així, a diferència dels de Valls i dels del Maresme, els malves van viatjar a Guissona sabent que enguany encara hi tenen molt a dir, i amb ganes d'acabar de polir els últims detalls amb vista a la diada de final de temporada d'aquí a dues setmanes a Terrassa. Amb els objectius posats en aquesta diada, a Guissona van completar una actuació pensada per pujar-la un pis més –dos en el cas del pilar– el dia 22. L'aposta els va sortir bé i ahir es van embutxacar, sense cap contratemps, la millor actuació del cap de setmana amb el dos de vuit folrat, el tres de nou, el cinc de vuit i el pilar de sis.

Amb el vent en contra

L'Alt Camp va ser una de les zones de Catalunya on el vent va bufar amb més força, i la diada de Vila-rodona no se'n va escapar. Amb el dubte estès bona part del matí sobre si la diada es faria i amb unes condicions que no afavorien gaire que la gent sortís al carrer, molts castellers i públic es van quedar a casa i van fer que la diada vila-rodonina no complís totes les expectatives. La Vella va haver de descartar el tres de nou folrat que havia anunciat i es decantar per una diada encapçalada per un quatre de vuit que els va fer patir més del compte, seguida d'un dos de vuit amb folre i un tres de vuit amb cares noves. Va destacar el pilar de sis de comiat, amb una descarregada d'aquelles que són titàniques.

La Joves, encara tocada per l'actuació de Santa Úrsula, va poder sortir del pas i fins i tot va donar bones sensacions amb un tres de vuit que va poder salvar una forta ràfega de vent i un quatre de vuit amb molt bones mides. Abans, ben justos de camises, havien descarregat a primera ronda un dos de set.

Només Capgrossos

La diada de final de temporada dels Capgrossos només van tenir un color: el blau marí. Els mataronins van descarregar sense gaire problemes el dos de vuit i el tres de nou amb folre, abans d'atacar, a tercera ronda, un tres de vuit amb el pilar que fins ahir mai no havien alçat. Desprès d'una defensa a ultrança de la descarregada, els mataronins van poder dir un fins l'any que ve amb un castell nou a sota el braç.

Les colles convidades, però, no van tenir el dia i ahir a Mataró els Castellers de Barcelona van haver de desmuntar ni més ni menys que dos quatres de vuit amb el pilar i un dos de set per indecisions de la canalla. El pilar de sis va ser la seva millor construcció. L'altre colla a plaça, els Castellers de Lleida, va veure com el seu dos de vuit queia desprès de carregar-se. A partir d'aquí també van haver de desmuntar dos tresos de vuit i van descarregar, de manera gairebé increïble, un quatre de vuit totalment deformat.

A banda d'aquestes tres places, ahir també hi va haver més diades destacades, com la del Roser a Vilafranca, on Xicots van poder descarregar el seu primer quatre de vuit de l'any, a més de carregar el tres de vuit desprès d'un primer intent desmuntat. Qui no van tenir sort van ser els Castellers de Terrassa, que en la seva diada van fer dos intents desmuntats tant del dos com del quatre de vuit.

Els del Serrallo ja tenen cap de colla nou

Josep Maria Garrigós es va convertir dissabte en el cap de colla nou dels Xiquets del Serrallo arran de l'assemblea extraordinària dels del barri mariner, que van ratificar l'única candidatura presentada. Aquest nomenament vol posar fi a la mala maror dins la colla desprès que l'anterior cap de colla, Jordi Ortiz, deixés el càrrec la mateixa tarda de Santa Tecla al·legant motius personals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.