El govern aprova el pla comarcal de muntanya amb 1.342 milions en 4 anys per a la demarcació

Inclou les obres viàries i actuacions de promoció econòmica

El pla preveu una inversió total de 2.800 milions, i recull les principals actuacions que tant la Generalitat com el Ministeri de Foment faran els propers quatre anys en aquestes comarques. Les comarques gironines surten ben parades d'aquesta edició d'uns plans que van néixer fa 20 anys, amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament de les comarques de muntanya. Entre la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa rebran 1.342 milions –220, 471 i 651 milions respectivament–, gairebé igual que la suma total per a tot Catalunya prevista en el pla anterior. El principal motiu són les obres viàries previstes, i que ja estan recollides en altres documents de planificació, com ara el pla d'infraestructures de transport de la Generalitat. Destaquen els 483 milions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques a la Garrotxa per a projectes com la finalització de l'eix Vic-Olot o el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles. A més, també hi haurà promocions de sòl per a activitats econòmiques a Olot, Sant Jaume de Llierca i Sant Feliu de Pallerols o la construcció del nou hospital d'Olot.

Pel que fa al Ripollès, s'inclouen també les despeses del Ministeri de Foment amb la variant de Ribes i, pel que fa a la Generalitat, destaca la construcció de la variant est de Ripoll o la finalització de l'eix Vic-Ripoll. També hi ha partides per a l'estació de muntanya de la vall de Núria, l'adequació de la colònia Llaudet per a activitats econòmiques i ajudes per al sector públic i empresarial dins el pla d'iniciatives de dinamització comarcal.

A la Cerdanya destaca la inversió de les instal·lacions de l'estació de la Molina i els seus accessos i l'hospital transfronterer. Totes les comarques també tenen partides per a la integració paisatgística i la millora de camins rurals i la neteja de neu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.