Obren la nova mesquita a Girona

L'associació cultural Annasr de musulmans de Girona ha posat en funcionament la nova mesquita. L'espai que ocupava l'antic bar Cadillac de la carretera de Barcelona s'ha adaptat per a centre de culte. L'obertura del nou local, amb capacitat per a 250 o 300 persones, ha permès clausurar la mesquita que l'associació tenia al carrer Bisbe Sivilla, que havia generat queixes dels veïns. El tresorer de l'entitat, Hamid Benchallal, troba que el nou local «és ideal perquè no té pisos a sobre i és fàcil trobar aparcament a prop». Ell mateix assenyala que «és provisional per quatre o cinc anys», entre altres coses perquè l'edifici està afectat pel projecte de reurbanització de totes aquestes naus industrials. Benchallal va dir: «Espero que el local serveixi perquè no hi hagi desconfiança cap a nosaltres», per això tenen previst fer jornades de portes obertes i obrir relacions amb les parròquies més properes. Calculen que només a la ciutat de Girona hi ha entre quatre mil i cinc mil musulmans; per això, en dies assenyalats, com ara la Festa del Xai i el Ramadà, continuaran necessitant un pavelló municipal.

Una mesquita a Mas Xirgu

El col·lectiu espera que abans d'acabar l'any es firmi amb l'Ajuntament la col·laboració per impulsar una mesquita en uns terrenys de 1.500 m² a Mas Xirgu, un centre de culte amb minaret i diverses plantes que seria un espai cultural on s'ensenyaria català, castellà i àrab, i s'hi farien activitats diverses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.