De Cospedal proclama a Barcelona que accedir al govern català és una prioritat per al PP estatal

Els dirigents del partit donen suport públicament a la candidatura de Sánchez-Camacho

Sembla que hagi passat el temps en què Catalunya era només un territori contra el qual guanyar vots a la resta de l'Estat on no calia esmerçar-s'hi per augmentar el nombre de paperetes per arribar a La Moncloa, a jutjar per la intervenció de De Cospedal ahir a Barcelona. «Catalunya i els catalans són una prioritat, i el govern de Catalunya és una prioritat», va sentenciar la número dos popular. Organitzar la convenció estatal del partit a la capital catalana «és molt important per al futur de tots, per al PP de Catalunya, per al PP, per a Catalunya i per a l'Estat», va resumir. A més, De Cospedal va donar per superats els «cordons sanitaris, els pactes del Tinell i altres insensateses», tota una declaració d'intencions.

Paradoxalment, la intervenció més contundent va anar a càrrec de la portaveu del grup parlamentari, Dolors Montserrat –i no del president, Daniel Sirera–, que va enumerar tots els arguments que utilitza el PP al Principat: les crítiques a les delegacions de la Generalitat a l'estranger que «només serveixen per a l'ego personal» de Josep-Lluís Carod-Rovira, els «milers d'informes inútils» encarregats pel govern, el servei de traducció del Parlament a una delegació nicaragüenca, i l'oposició a la LEC perquè consagra el català a l'escola i «no permet als pares escollir la llengua d'escolarització dels fills». Per Montserrat, «fa la impressió que a Catalunya ningú no recorda que existeixen dues llengües mare, la catalana i la castellana».

Un sol partit, un sol líder

De Cospedal va llançar missatges a favor de la «recuperació de la dignitat» de la vida política i va destacar la figura del president del partit com a alternativa al socialista José Luis Rodríguez Zapatero: «Tenim un líder honrat que no enganya ningú i que no menteix mai». Al·ludint a les paraules de l'expresident José María Aznar, absent a la convenció, que criticava l'absència d'un líder únic i d'un sol projecte en el PP, la secretària general va proclamar que, després de «certes turbulències», el partit té «un projecte i un líder». «Tot el que s'havia de superar s'ha superat fa molt de temps», va dir.

Sánchez-Camacho i Mariano Rajoy no van intervenir en l'obertura de la convenció, a la qual assistien també un dels fundadors, Manuel Fraga, el basc Antonio Basagoiti i els madrilenys Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz-Gallardón, que es van deixar fotografiar plegats.

A l'estand de promoció de la seva candidatura, Sánchez-Camacho va recordar que en només un any a la presidència del PP a Catalunya, ha estat capaç de «portar tot el partit a casa nostra». La convenció s'allargarà fins demà amb diversos fòrums de debat al qual assisteixen unes 3.000 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.