SELECCIONS

OBERT INTERNACIONAL DE FUTVÒLEI

El boicot nostre de cada dia

El CSD impedeix que els representants espanyols juguin contra Catalunya

Els amenaçava amb accions penals si «s'apropiaven dels símbols nacionals»

Ni tan sols un esport tan modest i minoritari com el futvòlei s'escapa de les urpes del Consejo Superior de Deportes (CSD). Així, els seus dirigents van pressionar els jugadors espanyols que havien de jugar ahir contra la selecció catalana en l'Obert Internacional de Futvòlei del Vendrell perquè no acudissin al torneig. Ni l'equip femení ni el masculí es van presentar a la cita i les dues parelles catalanes van sumar el triomf (3-0). L'Associació Espanyola de Futvòlei intenta que aquesta modalitat sigui reconeguda oficialment com un esport. El CSD, l'entitat que ha de donar-hi el vistiplau, ja els havia advertit que si jugaven contra Catalunya ja es podien anar oblidant de ser reconeguts. En vista d'aquesta perspectiva l'associació va decidir no jugar contra Catalunya.

Els jugadors espanyols s'exposaven, a més, a una denúncia penal del mateix CSD, que va enviar una carta als organitzadors en què s'advertia que els components de la selecció espanyola serien denunciats per desobediència i «per apropiar-se il·legalment dels símbols nacionals en una competició internacional» si hi feien acte de presència. Abans, l'associació espanyola d'aquest esport havia confirmat per correu electrònic la participació dels seus representants, que finalment no es va produir.

El vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions, Sergi Blàzquez, que col·labora en l'organització del torneig, va denunciar la ingerència del CSD: «Els esportistes espanyols han rebut amenaces per evitar un enfrontament internacional amb la selecció catalana. Ens preguntem, doncs, qui utilitza els mitjans polítics per evitar la promoció de l'esport català?»

A banda de la polèmica s'ha d'afegir que les dues parelles catalanes, formades per Francesc Riba i Manel Muñoz, i SusAnna Baeza i Xènia Cantoni, jugaran avui les semifinals.

OPINIÓ LLUÍS SIMON

El col·laboracionista

El primer gos guardià contra les seleccions catalanes és el Consejo Superior de Deportes, un rottweiler que salta a la jugular de qualsevol associació o federació catalana que faci alguna cosa per existir més enllà dels Pirineus. I qui és el director general del CSD? El barceloní del PSC Joaquim Soler. No dubto que la seva presència en l'organisme hagi ajudat a millorar la seva eficàcia general, però també tinc clar que com a número 2 sap perfectament tot allò que s'hi cou. És un socialista català que, com tants altres, treballa per Espanya. Això sí, al mateix temps el PSC, en el govern de Catalunya, aprova i subvenciona la promoció internacional de les federacions catalanes. Seria una qüestió de psiquiatria si no fos perquè els uns i els altres empren la cartera pública per tirar-se els plats pel cap.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.