27è CROS DE VILA-SECA

Benhmbarka, com a casa

El marroquí va repetir el triomf de l'any passat amb solvència

En noies, Maria Gràcia Coll va superar Marta Galimany a l'esprint

El marroquí Mohamed Benhmbarka (AE Blanc i Blau) i l'atleta del GEiEG Maria Gràcia Coll van ser ahir els guanyadors del Cros de Vila-seca, que va aplegar més de 800 participants en quinze curses de totes les categories. Benhmbarka revalida el títol que havia obtingut l'any passat i confirma les expectatives. En la cursa del 2008 va fer un registre de 26:39 i ahir en va fer prou amb 27:50 per obtenir de nou la victòria. Coll succeeix amb 20:59 l'atleta del Montsó Maria Casanueva, que l'any passat va vèncer amb 19:21. En la cursa que va aplegar els participants de les categories sènior i promeses masculí, amb un recorregut de 8.500 metres, hi van participar 30 atletes. La destacada presència d'atletes de renom feia preveure una cursa de molt de nivell. El grup dels favorits va respondre a les expectatives, en una prova ràpida en què Mohammed Benhmbarka i Abdelaziz Merzougui van marcar el ritme. En l'última volta, els dos atletes marroquins es van disputar el triomf, però en els últims metres, Benhmbarka va rendibilitzar la seva punta de velocitat i va creuar la meta en la primera posició amb un marge d'11 segons respecte del seu perseguidor. Hamid Kabouri (GEiEG) va ser el tercer a la classificació i primer a la categoria promesa.

Pel que fa a la categoria femenina, la cursa ha estat més igualada fins a l'equador de la prova, quan el grup de favorites es va estirar. Maria Gràcia Coll, Marta Galimany (l'Hospitalet) i Esther Valenzuela (Runnersworld Tarragona) van lluitar en els darrers instants per la victòria. A l'entrada de la recta de meta, Valenzuela es va quedar sense possibilitats, i en un bonic esprint, Maria Garcia va aconseguir el triomf. En total hi han participat 9 atletes.

Els cinc primers atletes en les curses sènior i promesa masculí i femení s'han endut 400, 300, 200 i 100 euros, respectivament. A banda de les autoritats, va presenciar les curses l'atleta de Torreforta de mig fons del Nàstic Natàlia Rodríguez, desqualificada en la final dels 1.500 del mundial de Berlín quan havia creuat la meta primera.