El Barça exporta el seu segell

El joc exhibit en l'amistós de Madrid encisa el món del futbol

El joc del Barça tricampió rep elogis arreu del món, els seus millors jugadors acaparen posicions privilegiades en els premis individuals de final d'any i el seu model futbolístic s'ha convertit en un referent potent. Un dels altaveus que reforcen aquesta situació és la selecció espanyola. Dissabte, en l'amistós contra l'Argentina, Vicente del Bosque va alinear cinc jugadors del Barça –Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta i Sergio Busquets– en l'equip titular, i amb ells al camp Espanya va fer un primer temps espectacular que va empetitir l'albiceleste de Maradona i que va fer la volta al món. «Espanya està per sobre», titulava ahir el diari L'Equipe mentre que La Gazzetta Dello Sport parlava d'una selecció «convincent» que s'ha guanyat l'etiqueta de favorita per al pròxim mundial.

Del Bosque ha estat prou intel·ligent per adaptar a la selecció un esquema similar al que Guardiola utilitza al Barcelona i per confiar en els mateixos jugadors que dominen els campionats de clubs. I els internacionals blaugrana ho agraeixen: «És veritat que som cinc jugadors del Barça i que estem encantats de poder jugar junts. A nosaltres ens agrada triangular, jugar amb velocitat...; el joc que fem a la selecció és molt similar al del Barça. Aquest estil de joc agrada a l'afició i és bo en el Barça, en la selecció o en qualsevol altre lloc», reconeixia Sergio Busquets un cop finalitzat el partit de dissabte.

Control i ritme.

Amb Xavi, Iniesta i Busquets al camp, i amb la col·laboració de Xabi Alonso i Silva, la circulació de pilota d'Espanya va ser brillant durant una primera part en què el percentatge de possessió de pilota dels locals es va acostar al 70%. Va xutar set cops a porteria, i l'Argentina, només un. Uns números que podria firmar perfectament el Barça de Guardiola. Amb Piqué i Puyol impecables en defensa, Xavi i Busquets molt ordenats al mig del camp i Iniesta determinant en el joc entre línies i en l'última passada. En la segona part, l'absència de Xavi va coincidir amb la davallada de l'equip –Messi va empatar de penal–, i va ser el substitut de Puyol, el madridista Albiol qui va cometre el penal.

Alerta amb les lesions.

Tot i que actualment la selecció espanyola és un bon escenari per demostrar el talent individual i guanyar prestigi internacional, també s'ha de valorar el perill de les lesions i del cansament. Sobretot si es té en compte que abans d'acabar l'any, al Barça l'esperen dos partits contra l'Inter i el Dinamo de Kíev decisius per al seu futur en la Champions, el clàssic del Camp Nou, el derbi contra l'Espanyol i, finalment, el mundial de clubs, una de les grans cites de la temporada. «Hem de vigilar, cuidar-nos, i descansar les estones que puguem», explicava Busquets després de l'Espanya-Argentina, un partit especialment exigent des del punt de vista físic. El migcampista va disputar els noranta minuts, com Piqué, mentre que Iniesta, Xavi i Puyol van ser substituïts. El que més va descansar va ser Puyol, que només va jugar els primer temps. Tot i que va rebre un fort cop en un genoll i se'l va veure a la banqueta aplicant-se gel a la zona, els metges van confirmar que no es tractava de cap problema greu. Puyol, doncs, viatjarà a Àustria i estarà a disposició de Del Bosque. Ahir els jugadors van tenir dia de descans i avui al matí tornaran als entrenaments.


«Aquest joc funciona molt bé al Barça, a la selecció i allà on sigui», assegurava Sergio Busquets

Messi s'incorporà demà als entrenaments

L'Argentina ja no té més amistosos, i Leo Messi reprendrà demà els entrenaments amb el Barça –avui la plantilla té descans–. Els que sí que tindran partit dimecres són Henry, Touré, Txigrinski i Alves, i els internacionals amb Espanya, que tindran molt poc temps per recuperar-se abans de l'Athletic-Barça de dissabte. És probable que Guardiola decideixi fer algunes rotacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.