Els bombers han rescatat aquest any 42 boletaires, però no han cobrat cap servei

Els Bombers de la Generalitat han fet, des del mes de setembre, 42 rescats de boletaires que s'havien perdut o que necessitaven algun tipus d'atenció especial. Des de l'1 d'octubre, la Generalitat ja pot cobrar els rescats de ciutadans negligents, però, de moment, no ho ha fet en cap cas. Aquestes dades es van facilitar ahir en unes jornades tècniques sobre incendis forestals que es van fer a Girona i que continuaran avui.

La directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, va explicar ahir que des de fa dos anys ha augmentat molt el nombre de rescats de boletaires, ja que el 2007 només se'n van fer 14. El mes de setembre passat els bombers van fer 15 rescats (13 al 2008), 22 a l'octubre (34 al 2008) i 5 aquest novembre (10 al 2008). Lanau va afirmar que aquest augment està causat perquè cada vegada va més gent a la muntanya i no per «una actitud d'inconsciència dels ciutadans». «Si va més gent a collir bolets, alguns sense saber-ne prou, és normal que pugi el nombre de rescats», va argumentar.

Lanau va inaugurar ahir les jornades Capacitat de gestió dels incendis forestals, que es fan fins avui a Girona. Més de 200 membres dels bombers d'aquí i de l'Estat francès, Portugal o els Estats Units assisteixen a aquestes conferències, que tenen com a objectiu conèixer l'opinió de diferents experts sobre el foc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.