La Fundació El Punt signa un acord amb el CNL de Tarragona per fomentar la lectura de premsa en català

La Fundació Privada El Punt i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT) van signar ahir un conveni de col·laboració a partir del qual es fomentarà la lectura de premsa en català entre persones immigrades i no catalanoparlants en general, i també entre els participants en el voluntariat lingüístic. L'acord, que van signar la presidenta del CNLT, Rosa Rosell, i el director de la Fundació Privada El Punt, Jordi Busquets, preveu la concessió de beques a l'alumnat, a través de les quals podran rebre el diari El Punt de manera gratuïta: «L'alumnat millorarà el coneixement de la llengua i, gràcies a la lectura de la premsa, el coneixement del país», segons Rosell.

Les beques tindran una durada de tres mesos per a l'alumnat del CNLT que cursi nivell elemental i de deu setmanes per al voluntariat lingüístic, amb possibilitat de pròrroga.

La fundació El Punt es va constituir a finals del 2007 amb l'objectiu «de promoure la lectura de premsa, sobretot en dos col·lectius: les persones immigrades i els joves», segons va explicar Jordi Busquets, que hi va afegir que en els convenis que ha signat aquesta entitat amb altres deu consorcis de normalització lingüística «l'acollida ha estat molt bona» entre les persones no catalanoparlants que volen aprendre el català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.