Les defenses demanen que s'imputi el testimoni protegit en el cas de la suposada cèl·lula islamista del Raval

El judici contra els onze acusats de voler atemptar al metro de Barcelona va quedar ahir vist per a sentència. En l'última sessió del judici, l'advocat de la defensa, Benet Salellas, va demanar que s'imputi en el cas el testimoni protegit, anomenat F1, si és cert que, com va dir durant la seva declaració, va ser membre d'Al-Qaida durant tres anys i que va rebre entrenament militar al Pakistan abans de venir a Barcelona. Segons Salellas, si el tribunal es creu aquesta versió l'hauria de «coimputar» amb la resta d'acusats per pertinença a organització terrorista i no l'hauria de deixar «marxar per la porta tan tranquil». L'advocat de la defensa va demanar l'absolució dels processats, ja que, segons Salellas, el material que es va trobar als acusats pertanyia en realitat al testimoni protegit, perquè els 18 grams de nitrocel·lulosa procedien, segons els perits, del buidatge de vuit bengales comprades a França, on només el confident havia estat. També va ser el testimoni protegit el que va explicar durant el judici on era en tot moment el material, mentre que els acusats ho desconeixien.

El testimoni, única prova

Per Salellas, l'única prova del cas és la declaració del testimoni protegit i critica que el tribunal no hagi volgut aclarir «l'estatus jurídic» del confident, perquè diverses informacions han indicat que el confident és un agent dels serveis secrets francesos, tot i que el testimoni protegit sempre ho ha negat. Per Salellas, tampoc s'ha pogut corroborar que els acusats preparessin un atemptat «imminent» al metro, no només a Barcelona, sinó en diferents punts d'Europa com sostenia el confident. Un altre dels extrems que la defensa va voler afegir ahir és que els processats no estan relacionats amb l'organització terrorista Teherik e Taliban Pakistana. Salellas també va criticar la modificació de l'acusació de la fiscalia, que dilluns va augmentar en vuit anys la pena que demana per a cada un dels processats, ja que va incloure en les seves conclusions un delicte de conspiració per cometre estralls, sense «modificar cap coma» de l'escrit inicial d'acusacions. A més a més, va assegurar que en l'escrit provisional el fiscal va negar a l'acusació particular incloure aquest delicte perquè es «consumia» dins del de pertinença a organització terrorista.

Defensen la innocència

Només un dels onze acusats de voler atemptar al metro de Barcelona el gener del 2008, Mohammed Tarik, va voler aprofitar l'últim torn de paraula per remarcar que tots són innocents de les acusacions que els imputen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.