Els cinc empresonats en l'operació Pretòria ja són a Brians 2

S'estaran en cel·les compartides i només podran rebre visites els caps de setmana

Els cinc empresonats, als quals se sumen el suposat cervell de la xarxa de corrupció urbanística, Lluís García, i l'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco, van arribar a la presó catalana, situada a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), cap a tres quarts i mig de dotze del migdia. Segons va informar l'ACN, havien sortit de la presó de Soto del Real dimarts a la tarda, i van fer una aturada a mig camí perquè l'autocar que els va transportar va fer diverses parades per deixar reclusos en presons d'Aragó. En aquesta ocasió, i a diferència del que va passar quan els implicats en el cas van anar a declarar a l'Audiencia Nacional, els mitjans gràfics no van poder captar cap imatge dels detinguts. Orientat per un cotxe dels Mossos d'Esquadra, el furgó que els transportava va arribar a la presó sense aturar-se ni tan sols a la porta del centre penitenciari.

Quasi un mes entre reixes

Els cinc detinguts estaven empresonats a Soto del Real des del 30 d'octubre passat. El jutge de l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón els acusa dels delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals i tràfic d'influències, entre altres. El trasllat de tots cinc a presons catalanes havia estat sol·licitat per les seves defenses i s'ha fet amb el vistiplau del jutge, que no té previst tornar a cridar-los a declarar o practicar altres diligències que requereixin la seva presència pròximament a l'Audiencia Nacional.

Els cinc presos ingressen a la presó catalana en règim ordinari, fet que suposa, entre altres qüestions, que amb tota probabilitat estaran en cel·les compartides i que només podran rebre visites els caps de setmana.

Carnes per Muñoz

Justament avui, en el ple de la Diputació de Barcelona es donarà compte d'un decret de la presidència que deixa sense efecte els nomenaments de Muñoz com a membre de la junta de govern, com a vicepresident primer i com a membre de la comissió executiva de l'ens. Encara es desconeix qui serà el nou vicepresident. El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, substituirà Muñoz com a diputat del grup socialista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.