Cinc entitats ecologistes adverteixen que la C-31 és només una mostra de les agressions que patirà l'Empordà

Denuncien en un manifest l'impacte de l'autovia de la Bisbal i els parcs eòlics

Els representants de les cinc plataformes ecologistes van escollir les obres de la nova carretera C-31 entre la Tallada d'Empordà i Torroella de Fluvià com a «símbol de les agressions que patirà l'Empordà» i que, segons asseguren, suposaran la mort del territori. Per representar aquesta idea van llegir el manifest davant del cementiri de la Tallada. Segons va explicar Eduard Martí, portaveu de Salvem l'Empordà, el motiu de l'elaboració del manifest neix per advertir els empordanesos del que asseguren que ha de venir amb projectes com l'autovia de la Bisbal, l'ampliació de l'autopista AP-7, de l'N-II i de l'autovia A-26.

També van recordar la preocupació que tenen les cinc entitats per la instal·lació dels parcs eòlics a la zona i del pla director de l'àrea urbana de Figueres. A més, consideren que la projecció que s'està fent no es preocupa de buscar una mobilitat sostenible.

També Carles Gorbs, portaveu de Salvem el Terraprim, recordava que les cinc entitats que signen el manifest consideren «desproporcionats» aquests projectes. Gorbs va dir també que no és cert, com s'ha dit, que no s'haguessin presentat al·legacions en el seu moment per la C-31, ja que sí que ho va fer Salvem l'Empordà. Precisament, consideren que ara és el moment d'al·legar contra les infraestructures que encara estan en projecte i que consideren que encara seran més agressives que la C-31. En el manifest que signen demanen que es reconsideri aquest projecte i que s'aposti per un altre model. També reclamen més participació ciutadana.

Algun tram en servei

Les obres de la C-31 avancen a molt bon ritme i, de fet, la previsió de la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, dirigida per Joaquim Nadal, és que pugui entrar totalment en servei entre la Setmana Santa i l'estiu de l'any que ve. En aquest moment, ja hi ha trams per on es pot circular perquè s'aprofita per desviar el trànsit per anar treballant a la vegada. És el cas d'algunes noves rotondes i d'alguns ponts. Els vehicles, per exemple, ja passen pel nou pont que s'ha construït a la carretera d'Orriols a l'Escala a l'altura Viladamat per salvar la C-31. També a Torroella de Fluvià i la Tallada hi ha alguns trams que ja es fan servir. Mentrestant, hi ha molts punts de la nova carretera C-31 que ja s'estan asfaltant i la majoria de ponts estan gairebé acabats a hores d'ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.