Nadal clou la Trobada d'Economia dient que Foment inverteix més que mai a Catalunya

El conseller va exposar a S'Agaró els compromisos del ministeri, acompanyat de la secretària general d'Infraestructures

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, va començar l'acte exposant els compromisos que el dia anterior havia concretat amb el ministre de Foment, José Blanco. Nadal va lamentar que «durant molt de temps» s'ha insistit a Foment que tanqués projectes i desencallés obres «que eren urgents», i va dir que visites com les de Blanco són un exemple de «concreció de compromisos». Blanco va anunciar a Barcelona la licitació dels accessos ferroviaris a l'aeroport per un import de prop de 300 milions d'euros; la licitació de les obres destinades a l'estació de la Sagrera per més de 600 milions d'euros, a més de proposar un nou túnel ferroviari per donar fluïdesa al sistema de rodalies, i anunciar l'estudi informatiu per a una via ferroviària a Castelldefels fins a la ciutat universitària. Recordant que les obres de l'AP-7 estan adjudicades igual com les del TAV, a excepció de dos trams, va dir que ara «és un moment bo per a Catalunya», on Foment« inverteix més que mai». El conseller va dir que en l'actual període de contenció no ha estat fàcil «collar» els capítols socials, i va instar els empresaris assistents a crear incentius de productivitat i a crear la infraestructura de l'estat del benestar.

Per la seva banda, els ponents de la conferència sobre la recuperació per sectors van exposar la seva visió de com s'ha d'afrontar la crisi, de la qual van dir que es començaven a veure alguns «brots verds». D'alimentació en va parlar Josep Lluís Bonet, president de Freixenet; de transports, Ferran Soriano, de Spanair; d'informàtica, Carles Grau, director de Microsoft; de moda, Núria Basi, presidenta de Basi; de construcció, Josep Miarnau, de Comsa Emte, i de grans constructores, David Taguas, de Seopan.

D'altra banda, Cristóbal Montoro, del PP, va assistir divendres a la trobada de S'Agaró i ahir, juntament amb el diputat Josep Enric Millo, es va reunir amb empresaris i va visitar la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí.

El corredor del Mediterrani

La secretària general d'Infraestructures, Inmaculada Rodríguez-Piñero va manifestar, consultada pels assistents a la Trobada d'Economia, que el corredor del Mediterrani, des de la frontera amb França passant per Barcelona, València i fins a Algesires, intentarà que es pugui considerar d'«interès prioritari». Rodríguez-Piñero va dir que el departament treballava en aquest tema per veure si s'han de corregir alguns aspectes de competitivitat. Va dir també que treballaven per potenciar el transport ferroviari de mercaderies, i va destacar que en termes d'eficiència energètica el ferrocarril és el millor mitjà de transport. Va qualificar de «fonamental» el tren de rodalies com a aposta per la mobilitat en termes de sostenibilitat i política social, i va afirmar que les obres pendents que hi ha al tram gironí, com ara el desdoblament de l'N-II al tram entre Maçanet de la Selva i Sils, «es faran». Va qualificar també d'«impossible» reactivar la crisi sense «preservar» la cohesió social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.