SORTIU I DISFRUTEU

ferran correas

Amb ben poc es conformen

El clàssic de diumenge no serà recordat pel resultat, com el del 2-6 de la temporada passada al Santiago Bernabéu, però els dos equips van brindar un gran partit de futbol en un ambient extraordinari, propici per oferir un bon espectacle. El Barça va guanyar sense deixar de ser fidel al seu estil ni quan es va quedar amb deu jugadors. El Real Madrid va fer una primera part bona, però va tornar a sortir derrotat del Camp Nou i es va deixar el lideratge a Barcelona. A Madrid diuen que haurien d'haver aconseguit un resultat millor, que el més just era un empat i que tot hauria canviat si Cristiano Ronaldo hagués encertat en l'oportunitat que va tenir en la primera part. I si la meva àvia tingués rodes, seria una bicicleta, però no les té. Què passa, que Víctor Valdés no juga? Que no està a la porteria per aturar les rematades del rival? O és que ells no deixen de lloar i meritar Iker Casillas en cada partit? Potser és que des d'allà no s'han adonat encara que el Barça té sota els pals un dels millors porters del món, que també salva gols, com Casillas, però que des de fa molts anys està sent maltractat pels seleccionadors estatals.

Aquesta és una de les conclusions que treuen des de Madrid després del clàssic. Una altra és que l'equip de Pellegrini va ser millor. «Sabor a victoria» titulava ahir en portada el diari de referència del madridisme. «Marxem tranquils, hem donat una bona imatge i hem tingut molt bones sensacions», deia el director general del Real Madrid, Jorge Valdano, després del partit. Molts jugadors blancs marxaven satisfets cap a casa, com si haguessin oblidat que l'únic gol del clàssic l'havia fet Ibrahimovic a la porteria de Casillas. Amb que poc que es conformen a Madrid. Després d'haver-se gastat els milions que s'han gastat resulta que ja els està bé perdre per la mínima contra el Barça. I sense fer gens d'autocrítica, perquè sent cert que el Real Madrid va fer una bona primera part, s'haurien de plantejar com és que jugant contra deu homes no van ser capaços de crear ni una oportunitat de gol. No deurien jugar un partit tan bo com volen veure. Perquè la segona part va ser del Barça. Amb onze homes i també amb deu. Perquè després de l'expulsió de Sergio Busquets, el Barcelona va resistir sense angoixes importants. Sent fidel al seu model, amb la pilota. Amb Xavi, Messi i Iniesta associant-se en espais curts i tenint la pilota en el seu poder, sense que els galàctics la veiessin. Però això, el que va provocar l'expulsió de Lass, no ho han volgut veure a Madrid. Pitjor per a ells. Que es creguin que ja ho tenen tot fet. Ja s'ho faran. En els propers partits no tindran rivals com el Barça, que ataca i deixa jugar. Tindran rivals que es tancaran. I tornaran a tenir problemes. Ja ho veuran.