Mn. Joan Marsal i Segalés

Capellà de la Comunitat Marista de Mataró

Mossèn Joan Marsal i Segalés va morir abans-d'ahir, als 76 anys, víctima d'una greu malaltia, després de més de cinc dècades de vida sacerdotal.

Nascut a Sant Vicenç de Torelló el 1933, als 10 anys va entrar al seminari menor de la Gleva i després al seminari Major de Vic. El 22 de desembre del 1956 va ser ordenat sacerdot a Manresa i va oficiar la seva primera missa el dia de Sant Esteve a la parròquia de Sant Josep de Mataró. En aquesta missa també va celebrar el casament del seu germà gran.

Posteriorment, va fer de vicari a diverses poblacions d'Osona, com ara Taradell, Santa Maria d'Oló i Sallent. L'any 1964, després d'un partit de tennis de taula entre Valldemia i el Col·legi de Sallent, li van demanar si coneixia algun capellà per anar al col·legi Marista de Mataró, ja que el titular havia de marxar al País Basc. Motivat pel fet de tenir la seva família a Mataró, va demanar el trasllat i es va incorporar a la parròquia de Santa Maria i a la Comunitat Marista de Valldemia, on va estar fins a la seva mort.

En l'àmbit de l'ensenyament, va ser professor de religió i cap d'estudis a l'Institut de Secundària Alexandre Satorras de Mataró.

Va ser l'impulsor de la recuperació de l'ermita de Santa Rita, al veïnat de Valldeix de Mataró, i va aconseguir que s'hi tornés a celebrar una missa cada diumenge. Mn. Joan Marsal també estava molt implicat en la preparació del Via Crucis de Mataró i en l'homenatge a la Vellesa.

Gran aficionat al futbol, era soci del Barcelona i del Club Deportiu Mataró, del qual no es perdia cap partit.

La missa funeral se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a la basílica parroquial de Santa Maria de Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.