«L'únic obstacle per què Youb Saoudi no és a casa és polític i es diu Francesc Francisco-Busquets»

La Plataforma Aturem la Guerra ha iniciat una nova campanya perquè el veí de Salt Youb Saoudi, que va ser detingut en l'operació Estany i que va ser extradit a Algèria, pugui tornar a casa amb la seva dona i fills. L'entitat està recollint mostres de suport i el dissabte 19 de desembre organitzarà una manifestació a Girona.

Saoudi va ser detingut a principis del 2003 en el marc de l'operació Estany i després de dos mesos en presó preventiva va sortir en llibertat sense càrrecs. L'11 de setembre del mateix any el van tornar a detenir perquè Algèria el reclamava per un delicte de terrorisme pel qual ja havia estat condemnat en rebel·lia a cadena perpètua. Saoudi va estar a la presó fins que el 2006 va ser extradit a Algèria. Al cap d'unes setmanes, el jutge algerià va determinar que no hi havia proves contra ell i el va deixar en llibertat. Des de llavors, tant ell com la seva família han demanat diversos cops la tornada a l'Estat, però sempre els l'han denegat. «Saoudi no té antecedents ni aquí ni a Algèria. No té, doncs, cap problema jurídic. L'únic obstacle que li impedeix tornar és polític i es diu Francesc Francisco-Busquets [el subdelegat del govern a Girona]. És ell qui signa les resolucions sobre estrangeria», va explicar ahir el seu advocat, Benet Salellas. La dona de l'afectat, Najat Saoudi, va recordar que li falta el marit des de fa anys i que passa una situació econòmica molt dolenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.