El consell d'administració de Caixa Girona aprova el pla per fusionar-se

Tres consellers gironins voten «no» al pla d'integració i dos s'abstenen, malgrat guanyar pes financer

La reunió del consell d'administració d'ahir a Girona no va ser fàcil. Va ser llarg i no s'hi va aconseguir la unanimitat. Els dos vicepresidents es van abstenir: l'empresari Pere Cornellà, conseller en representació dels impositors i vinculat a CiU, i l'economista i assessor financer Josep Maria Calders. Els tres vots en contra van ser de Jaume Torramadé, conseller per la fundadora i portaveu de CiU a la Diputació; de Lluís Sais (ERC), alcalde de la Bisbal, conseller per la fundadora, i David Grau, economista vinculat a ERC i conseller en representació de les corporacions locals. Les crítiques vénen perquè troben precipitada l'operació i perquè tenen la impressió que es va massa al ritme que marca el Banc d'Espanya. El pla d'integració és un dels documents que, conjuntament amb els estatuts de la nova caixa i el protocol de fusió es portaran a les assemblees extraordinàries previstes per a la segona quinzena de gener. L'entitat resultant de la fusió quedarà situada entre les deu primeres caixes de l'Estat espanyol per actius, amb un balanç proper als 34.500 milions d'euros, i amb 750 oficines i 4.000 empleats. Amb el pla, les caixes podran formalitzar al Banc d'Espanya la petició per accedir als recursos del fons de reestructuració ordenada bancària (FROB). L'import sol·licitat serà de 500 milions, que s'haurà de retornar en un termini de cinc anys. Durant dos anys es constituiran una assemblea i un consell d'administració transitoris, i el 2012, els òrgans de govern definitius, que tindran 160 membres pel que fa a l'assemblea i 16 en el consell d'administració, amb una proporció del 40% d'impositors, el 30% d'entitats privades i fundacionals, el 20% de corporacions locals i el 10% d'empleats.

Disgust per la seu social a Barcelona

No tenen el nom comercial, però la denominació social de la nova entitat és Caixa d'Estalvis Unió de Caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa.

En el consell d'administració de Caixa Sabadell, celebrat dimecres, i en els de les caixes de Girona, Manlleu i Terrassa, celebrats ahir, es va acordar que el domicili social serà a Barcelona, en un «edifici noble» situat a la plaça Catalunya, número 9. La futura seu tindrà sales de reunions, despatx i un auditori. En un comunicat conjunt de les quatre entitats fet públic ahir a la nit, s'afirma que l'activitat dels serveis centrals es durà a terme en els edificis de les quatre caixes, «seguint el model projectat per a la nova entitat, que parteix de la base de l'arrelament territorial». Malgrat això, en la reunió d'ahir a Girona, molts consellers van expressar el seu disgust pel fet que la seu s'emplaci a Barcelona. Alguns consellers voldrien que la seu central fos a Girona, per confirmar el compromís amb el territori. Tanmateix, la seu social ha estat emplaçada a Barcelona «per la proximitat amb els organismes i les institucions oficials, així com les comunicacions de la capital amb les diferents subseus distribuïdes pel territori català», diu el comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.