Organitzen una fira mercat a Girona per promoure l'ús del català en els productes

Es farà el juny de l'any vinent, impulsada per l'Ajuntament, i s'adreçarà a diferents sectors

Fomentar l'etiquetatge en català entre els empresaris i l'ús d'aquesta llengua en els programes dels productes i en els catàlegs comercials. Aquest és l'objectiu de la fira mercat De Tot Cat, que ja s'ha començat a preparar. Aquesta iniciativa no només està adreçada al sector alimentari sinó a sectors molt diversos, sempre i quan els productes que comercialitzin facin ús de la llengua catalana.

L'organització va a càrrec de l'Ajuntament, la Generalitat (que ha donat un ampli suport al projecte) i Fira de Girona. El regidor de Relacions Ciutadanes i Joventut de l'Ajuntament, Miquel Poch, i el cap de l'àrea tècnica, David Pujol, van explicar que també s'ha confirmat el suport de la Diputació de Girona, dels consells comarcals i de diferents entitats, entre les quals figuren la plataforma de la llengua, l'associació en defensa de l'etiquetatge en català (ADEC) i l'associació de revistes en català, Appec. L'objectiu és que en la fira s'impliquin empreses de tot l'àmbit dels territoris de parla catalana. A més de la Catalunya del Nord, també s'han fet contactes amb l'Alguer i Andorra. «El dia de la inauguració està previst reunir el màxim nombre de càrrecs electes perquè es prengui el comprimís de consumir productes etiquetats en català en els serveis d'àpats que es facin», va indicar el regidor de Relacions Ciutadanes i Joventut del consistori gironí.

«Serà la primera fira d'aquestes característiques que s'organitzarà i esperem que sigui tot un èxit», destaca Poch. A més del públic en general, s'intentarà atreure el màxim nombre possible de grups escolars. La intenció és que la fira tingui continuïtat i que s'organitzi de manera periòdica, tot i que això encara no s'ha acabat de concretar.

«La fira hauria de reportar compromisos ferms de normalització d'empresaris i productors, més enllà de l'etiquetatge, com són, per exemple, la normalització amb bona qualitat lingüística de les planes web o l'assumpció del domini cat», segons destaquen els impulsors de la idea.

Actes paral·lels

La fira mercat també tindrà diferents activitats paral·leles com ara debats, taules rodones, presentacions de productes i campanyes, que aniran adreçades a fomentar l'ús del català en els productes entre les empreses i en les compres que fan els consumidors. «Si es vol i es busca, es pot viure en català, perquè existeixen tots els productes necessaris per poder-ho aconseguir», destaquen els impulsors de la iniciativa. A la fira es reproduirà un habitatge a l'interior del qual hi haurà productes que han incorporat el català. Així mateix, els visitants tindran la possibilitat de comprar els diferents productes que s'exposaran a la fira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.