Josep Puntí torna a escena dijous, amb nou grup, en un concert a la sala Apolo de Barcelona

Coincidint amb el vintè aniversari de la formació d'Umpah-pah, Josep Puntí –Adrià quan estava en el grup– tornarà a l'escena musical aquest dijous amb un concert a la sala Apolo i amb un nou grup d'acompanyament, els barcelonins Desobedientes. El debut oficial de Puntí i Desobedientes està previst que tingui lloc avui en el programa Ànima del Canal 33. El concert a l'Apolo serà el preludi d'una gira que s'allargarà en el temps depenent de l'acollida que tinguin aquests concerts, en els qual Puntí recuperarà alguns clàssics d'Umpah-pah i de la seva trajectòria en solitari.

El músic saltenc també mostrarà algunes de les seves últimes composicions, com ara Un trist avís d'enyor, Ou de reig, o Sota una col, cançons que no seran editades fins que es resolgui el conflicte econòmic que manté des de fa anys amb la discogràfica Picap, que va editar els seus tres discs en solitari, l'últim ja fa set anys (Maria, 2002), produït per Quimi Portet.

Les actuacions del grup seran de dues hores i inclouran un bloc acústic en què Puntí es quedarà sol a l'escenari. «Desobedientes és un grup consolidat amb el seu propi recorregut, però actuaré amb el concepte de banda oberta. En qualsevol concert hi podran participar músics diferents i amb altres instruments. Estava ja una mica fart de tocar sol, però també vull trencar sempre que pugui la dinàmica de baix, guitarra i bateria», avança Puntí, que probablement tornarà a tocar La catximba, el tema més emblemàtic del primer disc d'Umpah-pah (Raons de pes, 1991). «Els temes d'Umpah-pah també són meus; no crec que traeixi ningú per tocar-los amb un grup diferent; de fet, no em fa res que qualsevol altre els vulgui tocar», hi afegeix Puntí, que ja adverteix que aquestes cançons més que interpretades seran «revisitades».

El retorn de Puntí coincideix amb el disc de tribut editat per Música Global (Més raons de pes) en el qual hi han col·laborat Bunbury, Gossos, Love of Lesbian, Miquel Abras i Shuarma, entre altres músics i grups que es consideren admiradors del grup gironí.

EL PERSONATGE

JOSEP PUNTÍ
músic i cantant
Antic membre d'Umpa-pah, torna a escena
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.