«L'equip sap que per a mi fer un gol seria històric»

Pedro buscarà avui un gol i, si el fa, haurà marcat en els sis tornejos

La lesió de Messi li obre les portes de l'equip titular contra l'Atlante

En el seu segon any al Barça és el tercer màxim golejador de l'equip

«No hem parlat sobre què farem si hi ha un penal; l'equip sap que seria històric per a mi marcar»

No només el Barça té l'opció en el mundial d'entrar en la història. També ho pot fer el canari Pedro. L'extrem ha marcat com a mínim un gol en totes les competicions que l'equip blaugrana ha disputat fins ara. Si veu porteria avui contra l'Atlante, consumarà un ple, haurà marcat en les sis competicions disputades pel Barça. Un registre inusual que només és l'abast del davanter culer.

«Tinc la il·lusió de poder entrar en la història», confessa l'artiller tinerfeny. Les possibilitats que jugui demà són altíssimes. Guardiola ja hauria decidit reservar Leo Messi –començaria el partit a la banqueta–, que encara té molèsties al turmell malmès des del triomf dels blaugrana a Riazor.

L'argentí, que està treballant de manera diferenciada, custodiat com sempre de ben a prop pel fisioterapeuta Juanjo Brau, no arribarà en les millors condicions al duel contra l'Atlante, per la qual cosa Guardiola no s'arriscarà.

Tot indica, per tant, que la participació de Pedro en l'estrena barcelonista en el mundial de clubs està gairebé assegurada. El canari acompanyaria, en principi, Henry i Ibrahimovic, tot i que no es descarta que Iniesta jugui com a extrem.

El bon clima que regna en l'equip ajudarà Pedro. «Si el partit està encarrilat –explicava el canari– i hi ha un penal, els meus companys ja saben que seria històric fer un gol en aquesta competició.»

Més enllà de la il·lusió que té per marcar, el jugador té clar que el gran objectiu «és guanyar per primera vegada aquesta competició i que vagi a les vitrines del Camp Nou». «Tant de bo tinguem la capacitat per aconseguir el mundial», desitja.

Segons el davanter, «es tracta d'un campionat molt important per a la plantilla. Tots els integrants de l'expedició tenen moltes ganes de guanyar per fi el mundial», assegura. «A més –afegeix–, hi ha també el fet que molts de l'equip el van perdre el 2006. Són gent com ara Valdés, Xavi, Puyol... Amb carreres impressionants al Barça i que no volen deixar passar l'ocasió de guanyar el mundial amb la samarreta del club.»

Consultat sobre si Guardiola ha variat alguna cosa en la vigília de la competició per intentar motivar de manera diferent els jugadors, Pedro va comentar que «el Barça continuarà mantenint la línia de sempre»: «Ens ha anat bé així i no es canviarà. Com és? No té secrets: ens centrarem en el partit que hem de jugar, l'immediat, sense aturar-nos a pensar en la final, contra qui la jugarem o com l'hem de jugar. És clau evitar anar més enllà del pròxim duel.»

Si Pedro va ser en la primera temporada de Guardiola el factor sorpresa que, després, amb els partits, va anar perdent protagonisme, el curs actual l'ha confirmat com un integrant més del primer equip. Va començar la temporada marcant a Bilbao, en l'anada de la supercopa estatal; la va continuar fent el gol del triomf de Mònaco en la supercopa europea; i després va fer tres gols en la copa, dos gols en la Champions i tres en la lliga. Cap torneig se li ha resistit fins ara. El mundial de clubs és l'últim pas per firmar un rècord golejador curiós. El Barça té una missió. Ell, també.


«No estem confiats, però tenim molta confiança, perquè sabem que estarem molt concentrats»


Tot i l'especulació, Guardiola va negar taxativament que, en cas de penal, Pedro l'hagués de llançar

Prohibit relaxar-se

Abans de pujar a l'avió, el secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain, va recordar la desídia de l'equip de 2006, que va caure inesperadament contra l'Inter de Porto Alegre. «Es creia que tot ja estava guanyat», va il·lustrar. El record no era ociós. El club no vol de cap manera perdre aquesta nova ocasió. «Ens esperen partits complicats, realment difícils», explica Pedro, alumne avantatjat de Guardiola també a l'hora de posar-se davant els micròfons i expressar el sentiment de l'equip. «El fet que, a priori, el Barça sigui el principal favorit a ser campió requereix per part nostra més concentració del que és habitual», explica el canari. «El perill és relaxar-se pensant que ens enfrontarem amb equips més dèbils, diu l'artiller de Tenerife, que refusa fer cas de totes les anàlisis prèvies, que no donen cap opció a la sorpresa a causa del nivell futbolístic que mostra, ara com ara, el Barça en cada presentació. «Això es diu en la premsa, però la realitat és que, juguis contra qui juguis, la concentració ha de ser màxima, perquè si no és així, perds.» Tot i les alarmes, Pedro entén que el Barça és avui un equip amb molta confiança: «Ens la dóna el fet que sabem que estarem molt concentrats.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.