El centre de Vilafranca ja té el pàrquing que el comerç demanava fa 30 anys

Amb l'ampliació del pàrquing del Penedès, Saba gestiona des d'ahir 1.300 places al municipi

La vigília de la Fira del Gall del 1997 la concessionària va inaugurar el pàrquing de la plaça del Penedès. Ahir, vigília també de la fira, es va inaugurar l'ampliació d'aquest equipament sota la rambla de Sant Francesc. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va tallar la cinta inaugural de l'equipament al costat del director general de Saba, Josep Canós, va dir que «aquesta és una obra bàsica per a Vilafranca que s'hauria hagut de fer fa 30 anys» i va apuntar que «si s'hagués fet llavors segurament ara no hi hauria aquesta por a la creació d'un centre comercial a la Girada i el centre estaria totalment revitalitzat». L'alcalde ho deia dues hores després que el cap del PSC, Francisco Romero, hagués criticat el govern pel retard de les obres d'urbanització.

Ara fa 30 anys els comerciants del centre van reclamar la construcció d'un aparcament sota la Rambla, es va fer un projecte i es van aconseguir diversos avals, «però no es va trobar cap concessionària per fer l'obra», segons va explicar el PSC ahir. Dinou anys després s'obria el de la plaça del Penedès amb 216 places. Els estudis de mobilitat de l'Ajuntament que es van fer anys després aconsellaven ampliar fins a mig miler el nombre de places al centre i per això el govern anterior (PSC) va impulsar la construcció de l'aparcament per arribar fins a les 511 places. En els mesos vinents es farà un projecte per fer visibles les restes de la torre defensiva de la muralla del segle XIV que es va trobar –que costaran uns 200.000 euros i haurà de pagar l'Ajuntament– i es faran millores al de la plaça del Penedès, poc il·luminat en comparació del que s'obria. La concessió de Saba és fins al 2046.

El de l'Espirall, al gener

La concessionària va signar el febrer del 2007 un conveni per construir un aparcament a la rambla de Sant Francesc amb un cost de sis milions d'euros, i fer un altre aparcament subterrani a la plaça de Pau Casals per a 155 places, que ha costat dos milions d'euros. Canós va explicar ahir que les obres de l'equipament del barri de l'Espirall estan a punt d'acabar-se i que es preveu que al gener s'obri. El govern local preveu fer una altra campanya informativa per animar la gent a comprar places i obrir la possibilitat no només als residents a l'Espirall, i una vegada s'hagi fet s'estudiarà la viabilitat de l'ampliació de l'aparcament, explica Regull. Els diners de la venda de places es destinaran a la Societat Vilafranquina d'Aparcaments (Sovipar).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.