Les Corts només ha executat un 21% del PAD quan falta poc més d'un any perquè s'acabi el mandat municipal

El districte renuncia a fer vuit de les actuacions promeses als veïns

L'eficàcia del consell municipal de les Corts que dirigeix la regidora Montserrat Sànchez a l'hora de complir el pla d'actuació del districte (PAD) contrasta amb la que va exhibir el primer tinent d'alcalde, Carles Martí, després de superar l'equador del mandat pel que fa al conjunt de la ciutat. Un 21% en relació amb un 54%, amb l'afegit que el percentatge a les Corts està datat aquest desembre i el de la Casa Gran el juny passat. Els grups de CiU, del PP i ERC van alertar, en l'última sessió plenària celebrada al districte, de la «incapacitat» que el bipartit està demostrant per dur a terme les actuacions consensuades amb els cortsencs. Una acusació que Sànchez va replicar recordant que, als expedients tancats, cal afegir-hi el 72% de les 191 mesures programades que estan en marxa. «Ens podem felicitar que s'estigui executant el 93% del PAD», va afirmar la regidora.

Però el que més va preocupar l'oposició va ser que el govern municipal ja hagi descartat vuit actuacions previstes en el full de ruta del districte. I no són qüestions menors. Per raons tècniques o econòmiques, s'ha desestimat la construcció de tres pàrquings públics soterrats als voltants del nucli antic de les Corts quan els residents a la zona, segons l'última enquesta de serveis feta pel consistori, declaren com a primera preocupació la falta d'aparcament. També han caigut del PAD la millora de l'enjardinament a la plaça Sòl de Baix; la reurbanització de la travessera de les Corts, entre l'avinguda de Sarrià i el carrer de Numància; la compra a Telefònica d'un edifici al carrer de Bordeus per dedicar-lo a equipaments; o, finalment, les expropiacions de finques al carrer del Danubi i als entorns de l'estació de Collblanc de futura línia 9 del metro per millorar l'espai públic.

«Tanquem el districte»

El conseller portaveu del grup de CiU, Carles Domingo, va explicitar allò que molts pensen però que pocs gosen dir respecte a la capacitat d'incidència dels consells municipals descentralitzats en les decisions que pren l'Ajuntament de Barcelona. «Millor que tanquin els districtes perquè estan llençant molts de diners», va manifestar Domingo, després que en el ple es va sotmetre a votació el pressupost de les Corts per l'any vinent. La seva formació i el PP, que disposen de majoria al consell, van rebutjar els comptes, com fan cada any, tot i que Domingo va constatar la falsedat del pronunciament perquè no té efectes vinculants pel govern d'Hereu, i «perquè no té sentit que ens facin votar un pressupost que no està tancat», va afegir el portaveu de CiU. La queixa es va avalar pel posicionament d'abstenció del grup d'ERC, justificat per la seva representant, Núria Cuenca, en el fet que els republicans i el bipartit estan enmig de les negociacions sobre el pressupost per al 2010 i que s'intenten augmentar les assignacions econòmiques als districtes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.