Mataró deroga l'ordenança municipal que regulava els usos de les plantes baixes als carrers comercials

L'Ajuntament derogarà l'ordenança municipal que regula els usos de les plantes baixes dels carrers comercials, ja que aquesta normativa entra en contradicció amb una directiva europea sobre els serveis en el mercat interior i amb la llei estatal que la transposa. L'ordenança, que es va aprovar l'any 2007, tenia com a objectiu frenar la implantació massiva d'entitats financeres, oficines immobiliàries i empreses de treball temporal, entre altres grups, en 52 carrers de la ciutat. Ara, aquesta restricció no s'adequa amb la coneguda com a directiva Bolkenstein, que pretén facilitar la llibertat d'establiment i la lliure circulació dels serveis.

La norma, a més, ha estat transposada a l'Estat espanyol per una llei sobre l'accés lliure a les activitats i el seu exercici i obliga tant a les comunitats autònomes com als ajuntaments a revisar les seves ordenances, per tal d'adaptar-se al nou marc legislatiu. En el cas de Mataró, l'ordenança reguladora dels usos de les plantes baixes de determinats carrers comercials sotmetia a llicència prèvia les activitats i prohibia l'establiment de determinats serveis, sense recolzar-se en cap altra norma legal ni criteri urbanístic. Per aquest motiu, s'ha derogat l'ordenança. La directiva europea i la llei estatal també ha obligat a eliminar una part d'altres ordenances, com ara la que regulava els establiments de serveis telefònics –ja que s'havien de situar a una distància mínima de 350 metres respecte a altres comerços semblants–, o la de prestació de serveis funeraris.

Finalment, també hi ha dues ordenances més i un reglament municipal afectats –la de la publicitat, la d'instal·lació i funcionament d'aparells de radiocomunicació i la del reglament d'activitats–, que de moment no es modificaran fins que les lleis superiors que els donen cobertura no s'hagin canviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.