CiU de Reus parla ara d'una vegueria pròpia

El grup municipal de CiU de Reus havia aplaudit al matí la disposició a parlar-ne de l'alcalde de Tarragona, tot i que «han sorprès les declaracions», admetia el portaveu, Carles Pellicer. Josep Fèlix Ballesteros havia insinuat que estava obert a mantenir el nom de Camp de Tarragona a la futura vegueria: «Ens sembla molt bé –va expressar Pellicer–, però no n'hi ha prou.» Per CiU, és necessari que no es parli només de la denominació de la divisió territorial sinó també dels municipis que han de liderar la capitalitat. En plural, perquè per a la federació no ha de ser la ciutat de Tarragona l'única representant del territori sinó també Reus. En aquest sentit, Pellicer advertia que la cocapitalitat «és un objectiu» i que «es lluitarà fins al final» per aconseguir aquest reconeixement i per això va recordar «la unitat» en aquesta matèria de la junta de portaveus del consistori reusenc.

Però si encara es pot anar més enllà, CiU ha estat el primer a tirar-se a la piscina. Tal com El Punt explicava dilluns, en la divisió territorial del 1936 tant Tarragona com Reus havien de tenir una vegueria pròpia, de la qual eren capitals. Ara, CiU adopta aquest argument com a última instància en el cas que ambdues ciutats no es posin d'acord, tot i que defensa que «són dues ciutats importants i s'han d'entendre». No obstant això, el grup municipal no es faria enrere a l'hora de crear una vegueria amb caràcter propi de què, és clar, Reus hauria de ser capital. Aquesta estaria formada per comarques que ara formen part del Camp de Tarragona però també de les Terres de l'Ebre. Una mica d'aquí i una mica d'allí, es formaria amb el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i la Ribera d'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.